Hap en Tap logo zonder streep
Aardbeienkrans met kokosganache

Aardbeienkrans met kokosganache

15 jun 2025 | Gebak en koekjes, Zoet

Ik heb een digitaal abonnement op Fou de Pâtisserie. Vroeger kreeg ik de papieren versie thuisgestuurd, maar ik merkte dat ik eigenlijk nog zelden magazines inkijk en dus leek zo’n goedkoper lidmaatschap van Le Club mij interessanter. Ik ben sowieso heel digitaal (zeker voor iemand van mijn generatie). Soit. Daarin stond dat deze aardbeienkrans met kokosganache een makkelijk recept was. Ik vond het er eerder heel fancy uitzien en dus moeilijk, maar geloofde de MOF (Meilleur Ouvrier de France, de mooiste titel die een Franse pâtissier kan krijgen) op zijn erewoord en ging aan de slag. Wel, de lieve man heeft helemaal gelijk. Dit is een vrij eenvoudig recept!

Het enige dat je nodig hebt, is een portie geduld. Want de macaronbiscuit moet 2 uur korsten en de kokosganache moet 6 uur rusten in de koelkast voor je hem mag opkloppen. Maar voor de rest: vingers in de neus! Wie gaat zich hieraan wagen? Ik kijk uit naar jullie foto’s!

Fan van aardbeien en aardbeientaartjes? Bekijk dan zeker ook eens deze mooie compilatie van aardbeienrecepten.

Aardbeienkrans met kokosganache

Aardbeienkrans met kokosganache

Aardbeienkrans met kokosganache

Makkelijk recept
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 22 minuten
Rusttijd: 6 uur
Totale tijd 7 uur 52 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 staande mixer type KitchenAid
  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

Voor de macaron biscuit:

  • 100 g eiwit
  • 87 g suiker
  • 180 g amandelpoeder
  • 180 g poedersuiker

Voor het aardbeienkonfijt:

  • 200 g aardbeien
  • 16 g suiker
  • 2 g pectine NH

Voor de ganache met kokos:

  • 125 g kokospuree
  • 125 g witte chocolade
  • 250 g room, 35% vet

Voor de afwerking:

  • 400 g aardbeien
  • Citroenverbena (of munt)
  • Enkele blauwe bessen
  • Poedersuiker
  • 1 chocolade krul

Instructies
 

Voor de macaron biscuit:

  • Zeef alle poeders.
  • Klop de eiwitten op tot je de textuur krijgt van scheerschuim.
  • Strooi er de gezeefde poeders bij en meng voorzichtig met de hand. Eindig met de deegkrabber. Je moet geen glad, maar een korrelig beslag bekomen. Schep in een spuitzak met een spuitmond van 10.
  • Spuit op bakpapier een spiraal van 22 cm.
  • Teken op een ander vel bakpapier een cirkel van 22 cm en hierin een cirkel van 18 cm. Spuit op de kleinste cirkel een reep macaron biscuit en daarrond bollen deeg om de ruimte te vullen.
  • Laat het deeg minstens 2 uur korsten voor je het 22 min bakt in een voorverwarmde oven op 145° C. Open halverwege even de deur van je oven om de warmte lucht uit de oven te laten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Voor het aardbeienkonfijt:

  • Warm het in stukjes gesneden fruit op in een kookpot en voeg de suiker toe die je vooraf gemengd hebt met de pectine NH.
  • Warm op tot 106° C en laat afkoelen.

Voor de ganache met kokos:

  • Breng de kokospuree aan de kook en giet op de chocolade. Mix en voeg de koude room toe. Mix opnieuw.
  • Zet de ganache afgedekt minstens 6 uur in de koelkast alvorens hem op te kloppen.

Afwerking:

  • Klop de ganache op.
  • Spuit op de onderste biscuit een laag ganache met kokos.
  • Schik rondom een halve aardbei met voldoende tussenruimte voor een toef ganache.
  • Schep in het midden de aardbeienkonfijt en dek af met ganache.
  • Schik er de bovenste plak macaron biscuit op en werk in het midden af met versneden aardbeien, enkele blauwe bessen, citroenverbena en een chocolade krul.
  • Bestrooi rondom met poedersuiker.
Trefwoord aardbeien, aardbeienkonfijt, biscuit, ganache, kokos, macaron

Bron: recept uit het mei-juni nummer van Fou de Pâtisserie, een recept van pâtissier Nicolas Bernardé.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Anne Vanthournout

    Hey Myriam,
    waar haal je kokospuree? Horeca Totaal of de thaise supermarkt?
    groetjes

    Anne

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Aardbeienkrans met kokosganache

by Myriam Minne time to read: 2 min
2