- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Aardbeien met citroengelei en zwarte peper, ricottamousse met basilicum

Aardbeien met citroengelei en zwarte peper, ricottamousse met basilicum

’t is alweer een hele tijd geleden dat de locale Beerveldse trots aan bod kwam. Veel te lang geleden. En om de 100 likers van de Hap & Tap pagina op Facebook te vieren, doe ik er na de muffins van deze morgen nog een dessertje bovenop.
De ricottamousse viel niet in de smaak van zoon Lennert, maar daar stond ik niet versteld van. ’t is speciaal met die basilicum, wellicht te speciaal voor kinderen. De rest – de aardbeien met peper en de citroengelei – deed dat gelukkig wel. Ikzelf lepelde wel alles naar binnen. Met smaak!

 

Ingrediƫnten voor 4

2 sappige citroenen
30 g suiker
1 dl mineraalwater
1,5 gelatineblaadje (1 blaadje = 2 g)
250 g aardbeien
grofgemalen zwarte peper

Ricottamousse:
1/2 bosje basilicum
50 g suiker
250 g ricotta
1,5 dl slagroom

Bereidingswijze

Pers de citroenen en zeef het sap in een pan. Kook het sap 1 minuut met de suiker en het water. Laat de gelatine weken in koud water, knijp uit en voeg toe aan de pan. Haal van het vuur, roer tot de gelatine is opgelost en laat afkoelen. Giet in een ondiepe schaal en zet koel weg.
Maak de ricottamousse: mix het basilicum fijn met de suiker. Meng met de ricotta. Klop de slagroom op en spatel door de ricotta. Schep in glaasjes of kopjes en zet koel weg.
Was de aardbeien en halveer grote exemplaren. Verdeel over 4 bordjes. Schraap de citroengelei los en lepel over de aardbeien. Kruid met zwarte peper en zet er de ricottamousse naast.

Bron: www.weekend.knack.be

Related Post