- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Aardbei met rabarber

Aardbei rabarber

2 eenvoudige ingrediënten. 1 eenvoudige bereiding. De uitdaging van dit recept zit ‘m in de presentatie. Geduld en een vaste hand zijn geen must, maar toch wel mooi meegenomen.

Toen ik dit dessert zag, was ik meteen verkocht. Dit was zo eenvoudig en toch zo knap in al zijn eenvoud. Dit kwam helemaal bovenaan mijn TO DO-lijstje te staan. Uiteindelijk was het nog een paar weken wachten tot de rabarber dik genoeg was…

Nodig voor 4 personen

250 g aardbeien
2 grote stengels rabarber
1 l suikerwater (500 ml + 500 g suiker)
2 stuks steranijs
1 kaneelstok
1 citroen

Bereiding

Snij drie vierde van de rabarber in stokjes. Breng het water met de suiker aan de kook en laat even doorkoken tot de suiker is opgelost. Voeg de steranijs, de kaneel en de in schijfjes gesneden citroen toe en laat nog even doorkoken. Zet het vuur uit en dompel er de stokjes rabarber in. Laat ze 2 uur weken tot ze zacht worden.

Snij de rest van de rabarber in fijne plakjes en haal door het suikerwater. Laat gedurende 1 uur drogen in de oven op 60° C.

Snij de aardbeien in stukken en schik op het bord. Schik de rabarber ertussen.

Bron: Extra editie van Weekend Knack “Verrassend creatief, Hedendaagse gastronomie i.s.m. Hotelschool Ter Duinen”.

Related Post