- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Aardappelroosjes met gerookte eendenborst en foie gras

Hartige aardappelroosjes met gerookte eendeborst en foie gras

Iedereen kent ondertussen de appelroosjes, een echt succes! Maar wat dacht je van een hartige variant: aardappelroosjes. Vervang de appelmoes door uienconfituur of vijgenkonfijt, de appels door aardappels, voeg sneetjes gerookte eendenborst toe en werk af met foie gras en klaar is Kees. Serveer 1 roosje als fingerfood of geef er meerdere voor een voorgerecht.

Zo, met dit hapje komt een einde aan een fantastisch jaar voor Hap & Tap. Een jaar waarin ik heel wat meemaakte (lees het hier) en een jaar ook waarin ik mijn blogspot inruilde voor een echte website, een stap die ik veel vroeger had moeten zetten. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar 2016. The best is yet to come!

Dan rest mij nu enkel nog jullie het allerbeste te wensen: GENIET van alles wat jullie doen!

Liefs.

Myriam

 

Hartige aardappelroosjes met gerookte eendeborst en foie gras

 

Nodig voor 8 aardappelroosjes

1 vel bladerdeeg
1 doosje uienconfituur of vijgenkonfijt
2 aardappels
Gesmolten boter
1 pakje gerookte eendenborst
Een restje foie gras

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C.

Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes in een ovenbestendige schaal in een bodempje water en zet ze 2 minuutjes in de microgolfoven om ze zachter te maken.

Laat ze uitlekken in een vergiet en daarna op keukenpapier.

Spreid het bladerdeeg open en snij er 8 lange banden van van 2 cm breed. Smeer de banden in met uienconfituur.

Schik 5 plakjes aardappelappel op het deeg waarbij de plakjes mekaar overlappen en bovenaan lichtjes boven het deeg uitkomen. Schik hierop plakjes gerookte eendenborst (3 à 4 stuks per roosje).

Rol strak op en kleef het uiteinde van het deeg vast met wat water.

Zet de bladerdeegroosjes in muffinvormen. Strooi tussen de blaadjes van de roosjes wat stukjes foie gras.

Bak ze in de hete oven gedurende 35 à 40 minuten. Dek na een kwartiertje de roosjes af met aluminiumfolie want anders kleuren ze te snel. Serveer ze lauw of koud.

 

Bron: recept aangepast van de blog Steph à Table.

Related Post