Hap en Tap logo zonder streep
Aardappel-pestopuree met grietfilet en bloemkoolroosjes

Aardappel-pestopuree met grietfilet en bloemkoolroosjes

2 apr 2013 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

De receptjes van de VLAM – Lekker van bij ons, Aardappel.be, Vlees.be,… – zijn doorgaans heel eenvoudig en snel te maken. Dit gerecht is daar een uitstekend voorbeeld van! Klaar in no-time en echt een recept om van te watertanden.

Een aanrader om op jullie menu te zetten, zelfs op een doordeweekse dag, wanneer je vermoeid thuiskomt met reuzehonger. Binnen het half uur kan je “Komen Eten!”

Ingrediënten voor 4 personen

500 g bloemige aardappelen
1 kleine bloemkool
2 dl olijfolie
100 g basilicum
50 g pijnboompitten
100 g parmezaanse kaas
2 teentjes look
400 g grietfilet
1 el olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water. Giet af en pureer.
Blancheer de bloemkoolroosjes in gezouten water en spoel onder koud water.
Maak ondertussen de pesto. Leg enkele blaadjes basilicum opzij voor de afwerking. Dit vergat ik te doen…
Mix de overige blaadjes samen met de olijfolie, kort geroosterde pijnboompitten, look en kaas tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
Roer een eetlepel pesto onder de bloemkoolroosjes en de rest onder de puree.
Bak de grietfilet in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Bron: website Lekker van bij ons.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Nell Nijssen

    Oef. Dit moet lekker zijn. Zo'n grietje met wat pit erbij. Fijne website ook!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Aardappel-pestopuree met grietfilet en bloemkoolroosjes

by Myriam time to read: 1 min
1