Over deze pruimencake met ricotta en olijfolie kan ik bijzonder kort zijn: kort is het codewoord! Korte ingrediëntenlijst, korte bereiding en hij...
Jaar: 2020
Ravioli met spinazie en 3 kazen, pompoensaus, gedroogde Serranoham snippers
Ik heb lang getwijfeld of ik deze ravioli met spinazie en 3 kazen wel zou maken en bloggen. Ik heb de vraag zelfs voorgelegd aan mijn Instagram...
Makkelijk mosselhapje
Een van de fijnste dingen aan bloggen? Dat is de interactie met mijn 'fans' en die wordt met de jaren alleen maar groter. Mensen die ik van haar...
Baskische ‘burnt’ cheesecake
Cheesecake. Als je het woord intikt in de zoekbalk op de homepagina op deze blog, dan weet je wel dat ik fan ben. Je krijgt recepten in allerlei...
Millefeuille van filodeeg, passievruchtespuma, basilicumsorbet
Ik schreef het woensdag al, ik mis mijn kooklessen. Met heel veel heimwee doorblader ik met de regelmaat van de klok mijn map met recepten. Nadat in...
Citroenijs met gekonfijte citroenen
Oef! De weergoden hebben mijn schietgebedje verhoord. Dit citroenijs met gekonfijte citroenen maakte ik al een hele tijd geleden (op zondag 16...
Tomatensalade 2.0
Alsmaar vaker krijg ik de vraag van merken of ik een recept wil maken met hun product en ik besef dat ik hier de laatste weken wel wat aan...
Peer amandel olijfolie cake
Of ik een abonnement heb op een bakmagazine uit Amerika? Dat zou zomaar even kunnen. En dat verklaart waarom de ingrediënten zo'n 'bizarre'...
Gefrituurde mosselbeignets in beslag van Brugse Zot
Geen grotere Brugse Zot(tin) dan dedees! Ik heb de voorliefde voor Brugge gewoon met de paplepel binnengekregen: voor de stad (waar ik mijn...
Tomatenplaattaart met ricotta en toum (Libanese knoflooksaus)
De oplossing tegen Corona? Deze tomatenplaattaart met toum! Deze laat iederéén de social distancing respecteren. Zo eenvoudig kan het zijn om het...
Chocolade eclairs met karamel crème en Zwitserse meringue boterroom
Wanneer mijn foodie friend Ann en ik samen kokkerellen (iets wat we de laatste tijd eigenlijk 1 keer per maand doen en meestal met de ingrediënten...
Lendebiefstuk Aubrac gerijpt, parelcouscous, bimi
Het zat in mijn hoofd en dan ben ik er moeilijk (lees: niet) vanaf te brengen. Ik zou vlees kopen bij Rob. Wat het precies zou worden, dan zou ik...
Kabeljauw met prosecco beurre blanc
Ik ga het met jullie op een akkoordje gooien. Ik heb een fan-tas-ti-sche blog ontdekt en de inspiratie voor dit recept voor kabeljauw met prosecco...
Foodies on Tour in Bruxelles Ma Belle
Brussel is niet direct een stad waar ik graag kom: ik voel me er niet altijd even veilig, ik haat het drukke verkeer (ik heb ooit vastgezeten in de...
Panna cotta en crumble van peperkoek, in rum gepocheerde peer
Zonder er echt de nadruk op te leggen, deelde ik hier toch al een stuk of 3 kerstrecepten (een met kreeft, een met krab en een met tonijn), maar...
Risotto van rode rijst met champignons, langoustines, kokos en curry
Vrijdagmiddag en ik had geen inspiratie. Normaal maak ik op donderdagavond mijn TO DO-lijstje voor het weekend, maar ik had dus een writers block....
Rustieke Marokkaanse broodvlecht met specerijen
Had het van mij afgehangen, dan had je het recept voor deze Marokkaanse broodvlecht niet gekregen. Reden? Niet perfect genoeg. Maar toen deelde ik...
Chocolademousse taartje met gezouten boterkaramel
Mannekes, ik ga jullie op kosten jagen. Als je dat niet wil, dan moet je nu illico presto stoppen met lezen. Aaaah? Je leest toch verder? Tjah, zeg...
Chinese pannenkoeken met lente-ui
Chinese pannenkoeken, ik had er - eerlijk gezegd - nog nooit van gehoord... en toen kwam ik ze 2 keer tegen op 1 dag. Hoe zot is dat? Dat was voor...
Gelei en sorbet van perzik en verbena, jus van rode bessen
Als ik iets wil, dan kan ik daar vrij ver voor gaan. Neem nu dit dessert van gelei en sorbet van perzik en verbena met een jus van rode bessen. Ik...
Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie
Ik maak er een punt van eer van om, wanneer collega bloggers een boek uitbrengen, daar een review van te schrijven. Wel, die collega's zijn goed...
Gemengd fruittaartje
Vorige week deelde ik hier een keilekker kersentaartje waarvoor ik de inspiratie haalde uit het bakboek Everyone Can Bake. Maar eigenlijk was die...
Minestra di fregula sarda con le vongole
Wat een fantastische uitvinding is het internet toch! Neem nu dit recept voor minestra di fregula sarda con le vongole. Dat hebben jullie te danken...
Koude tomatensoep, tonijn, komkommergranité
Nieuw servies, ik kan er niet aan weerstaan. (Net zomin als ik aan nieuwe kookboeken kan weerstaan, trouwens, maar dat geheel terzijde). Dus toen ik...
Keilekkere kersentaart
De mussen vallen van het dak en toch zette ik mijn oven aan. Het seizoen van de Belgische kersen is bijna afgelopen en ik wilde nog snel die...
Gebakken rog, pata negra, geroosterde hazelnoten
Na alle zeevruchten voor de pasta frutti di mare koos ik ook nog voor rog bij Rob, de favoriete vis van mijn man. Rob heeft een gi-gan-ti-sche...
Noordzeekrabsalade met groene appel, avocadocrème en gele tomaat
Mijn spectaculaire speculoostaart van 2 weken terug was echt een schot in de roos met die spiraalvorm (pun intended). En ik heb zo'n stil vermoeden...
Ijssandwiches met geroosterd kersenijs en zelfgemaakte wafeltjes
Normaal zou hier vandaag een taartje verschijnen met een zanddeeg bodem, een laag lemon curd en topped met allerlei steenfruit. Maar toen ik...
Pasta frutti di mare met langoustines, gamba’s,…
Mijn vaste volgers weten het al: ik ben sinds kort de fiere en blije ambassadrice van Rob The Gourmet's Market. Eerst en vooral fier omdat we...
Terrine van wijting met tomaat
Wat een jaar is dit toch. Normaal zou ik bij dit recept geschreven hebben dat deze terrine van wijting de ideale sharing dish is voor een zomers...
Spectaculaire speculoostaart
Dingen die er spectaculair uitzien, maar simpel zijn, die heb ik het liefst. Neem nu deze speculoostaart. Die ziet er mega professioneel uit, niet?...
Gebakken tonijn, gekaramelliseerde venkel, gekonfijte aardappel en choronsaus
Vanaf wanneer is het eigenlijk toegestaan om kerstrecepten te bloggen? Ik vermoed dat het een no go is om op 24 juli daar al mee te beginnen? Maar...
Paella de luxe met kreeft en vongole
"Vrouwe, da's den besten paella dak al woit geetn è". Een uur later: "Vrouwe, mo vint toch, da woas goeie paella." Nog een half uurtje later: "E ie...
Gaël Orieux, Vis: 70 soorten vis en zeevruchten in 90 recepten
Het mooiste bewijs dat een boek in mijn smaak valt? Wanneer ik er al een recept uit maak nog voor mijn review ervan verschenen is. Dat is dus het...
Ananas-frambozen upside-down cake
Het kan verkeren zei Bredero. Blogde ik vorige zondag nog een taartje waaraan er 3 dagen werk was en waarvoor ik jullie serieus op kosten joeg, dan...
Scampi in whiskey met geroosterde tomaat
Ik heb 2 kinderen, Lore en Lennert. En ik heb 2 blogkinderen, Jelle van The Messy Chef en Liesbeth van Lizzylizblog. (Volgen jullie mijn 2 oogappels...
Dimsum met abrikozensaus
Dimsum, gyoza, dumplings,... het verschil tussen die drie ontgaat me volledig. Ik heb dan ook een goed excuus: ik was nog maar 1 keer 3 dagen in...
Limoenmoussetaart met witte chocolade en basilicum
"Is dat een nieuwe pot voor water voor Pixel?" Aan het woord is mijn man. Hij staat met een knalblauwe silicone vorm in zijn handen die net met de...
Mosselen in gele curry
Het is jullie wellicht niet ontgaan: na het seizoen van de hangcultuurmosselen (dat ik al vierde met mosselen à la Wout Bru) is nu ook dat van de...
Geroosterde wortelsoep met cashewnoten, geitenkaas en lentegroenten
Deze geroosterde wortelsoep met cashewnoten, geitenkaas en lentegroenten maakte ik al op 16 mei, maar er waren àltijd recepten die dringender waren...
Cheesecake van Anniek
Deze cheesecake van Anniek is eigenlijk de cheesecake van Pauline en dus eigenlijk de cheesecake van New York. Pauline maakte het basisrecept,...
Frambozentaartje met biscuits roses de Reims
De taart met rood fruit van Christophe Michalak van vorige maand was een giga succes, op de blog, op Instagram,... het was dan ook een pareltje....
Tricolore opgerolde pannenkoekjes met Parmaham
Normaal word ik elk jaar door PR Style uitgenodigd op een event dat het bureau organiseert voor het ‘Consorzio del Prosciutto di Parma’, maar zoals...
Bretoense kreeft met aardappelespuma en pruimencompote
Dit recept voor Bretoense kreeft met aardappelespuma en pruimencompote is - na de tapa met king krab en de tongfilets met geitenkaas - al het derde...
Villa Staycation: good mood, good food & Ibiza vibes in Melle
Na een (veel te) lange lockdown, was het afgelopen vrijdag eindelijk nog eens zover: ik was, samen met een aantal collega bloggers uitgenodigd op de...
Passievruchtenmousse, roomijs van drop, frambozengel
Het is alweer veel te lang geleden dat ik nog eens de suikervervanger Zùsto gebruikte: van de chocolade cannoli op 6 oktober 2019 om precies te...
Tongfilets met geitenkaas en sinaasappel
Ik kondigde het woensdag al aan: als ambassadrice van Rob The Gourmets' Market ga ik gastronomische recepten met jullie delen met topproducten in de...
Tapa van zoete puntpaprika, avocado en king krab
Ik heb big news vandaag! Ik ben tot het einde van het jaar ambassadrice van Rob The Gourmets' Market in Brussel. Wat houdt dat in? Dat ik elke maand...
Galette met abrikozen, nectarines, perziken en kersen
In mijn lange blogcarrière heb ik al veel dingen meegemaakt, maar wat ik voor deze galette moest doen, dat was nieuw: ik moest mijn bloem voor de...
Structuren van tomaat, lomo, langoustine
Dit is weer zo'n receptje waarvoor veel mensen me volgen, denk ik toch: eentje van een kookles, eentje van een echte chef én nog haalbaar ook, als...
Nutty wafel
Let's go nuts vandaag! Na mijn gefrituurde mosselbeignets en mijn everzwijnballetjes met zoete aardappelpuree moest ik nog 1 recept maken met Brugse...
Suikerbrood met terrine, gerookte eendenborst en kwartelboutjes
Zoals jullie weten kreeg ik 2 prachtige pakketten van Edouard Artzner. Ik ging er al meermaals mee aan de slag: de foie gras combineerde ik...
Lolly van gerookte zalm met kaviaar
Klein maar fijn, dat is iets dat helemaal van toepassing is op deze lolly van gerookte zalm met kaviaar. Small bites, big flavor! Ik kreeg vorige...
Seppe Nobels is gek op kalfsvlees en deelt 2 recepten
Seppe Nobels is voor mij geen nobele onbekende (haha, pun intended). Ik had al 2 keer de eer om van zijn keuken te proeven: de eerste keer in 2016...
No bake kerstboompjes met chocolade
Can you feel it? Can you feel it? Christmas is coming! Ik zag zelfs dat bij een aantal mensen de kerstboom al staat. Ik snap het he-le-maal: we...
Pladijsfilet met aardpeer, truffel en hazelnoot
Pladijs is vis van 't jaar en toen ik die zag passeren bij mijn favoriete en fantastische collega-blogger, Harold Kookt, was het meteen beslist: ik...
Gelei van groene appel, tartaar van sint-jakobsnootjes en kaviaar
Vrijdag 30 oktober. Na mijn essentieel bezoek aan Rob en terwijl heel België met spanning de boodschap van Eerste Minister Decroo afwachtte of er al...
Proef de Parmezaanse keuken met 2 recepten van Peppe
Elk jaar, ik kan er mijn klok op gelijk zetten, pakt Parmaham uit met een event: desserts met Parmaham door Roger Van Damme, een perslunch bij...
Marokkaanse M’Hancha
"Wanneer gaan we samen eens iets eten?" Die directe vraag kreeg ik van Valerie van de blog Wild Food Valerie, toen ik een paar weken geleden eens...
Spies van ossenhaas met rendangsaus en komkommer-pickle
De interactie met mijn 'fans' vind ik het allerleukste aan bloggen en thank God die interactie komt er alsmaar vaker. Zo krijg ik spontaan mailtjes...
Toast met dille en mousse van schelvis
Hoe ik bij dit recept voor toast met dille en mousse van schelvis terechtkwam, weet ik niet meer, want ik maakte het al een paar weken geleden. Maar...
Tulband met gekonfijte sinaasappel
Kleine gelukjes, daarmee moeten we 't doen momenteel. Voor mij is dat het feit dat ik ondanks alles toch nog op bezoek mag bij mijn moederke (ook al...
Gevulde kipfilet met mosterd
Woensdagmiddag 11u20, de mail van Streekproduct.be met deze gevulde kipfilet met mosterd valt in mijn mailbox. 15u20 (ik weet het, ik pleit...
Het ultieme gepocheerde eitje, eekhoorntjesbrood, mais
Het ultieme gepocheerde eitje met eekhoorntjesbrood en mais, als dat geen feestelijk voorgerecht is! Maar vooral (en niet naar mijn doen) het is ook...
Bouillabaisse crackers met gerookte makreeldip
De laatste tijd blog ik nog maar zelden op maandag, bij gebrek aan events. Maar kijk, vandaag verwen ik jullie met een kort maar krachtig receptje:...
Kokos panna cotta taart met ananas bloemen
Wat een gedoe toch he? Wat een jaar. Ik geef toe dat ik het ook soms lastig heb: het thuiswerken, het gemis van gezelschap om dingen mee te doen,...
Gerookte paling met foie gras en structuren van biet
Ik begin op kruissnelheid te geraken met mijn kerstrecepten en dat is mede dankzij de box met mooie producten die ik #gekregen heb van Edouard...
Appetizer met gerookte eendenborst
Herinneren jullie zich mijn box nog van Edouard Artzner? Daar zat dus niet alleen foie gras in, maar ook gerookte eendenborst. (En nog veel meer...
Emilia-Romagna, hét mekka van de gastronomie (en snelle auto’s)
Zoom, het is het nieuwe normaal geworden om in deze tijden van Covid toch nog events in alle veiligheid te laten doorgaan. Ik deed er al een paar...
Poire Belle Hélène moelleux met hopbloemijs
Of ik het zag zitten om een receptje te maken met hun hopbloemen? Die vraag kreeg ik van Van Laethem, dé teler van verse kruiden en eetbare bloemen...