Zoals jullie wellicht weten, ben ik van plan om mijn blog helemaal overhoop te gooien. Ik ben binnenkort 3 jaar aan het bloggen en dat heeft zo zijn...
Jaar: 2015
Timbaaltje van gekookte groenten met Badoit en crème Anchovy
Ik vertelde in mijn vorige blogpost al over mijn onvergetelijke avond "Comme chez Badoit". Deze komt vast en zeker in mijn eindejaarslijstje met...
Moederdag? Wish je mama Luck, Joy, Zen & Love met chocola van Godiva
De paaseieren zijn nog niet op of Godiva pakt al uit met een beperkte editie voor moederdag. Voor wie het merk niet zou kennen: Godiva Chocolatier...
Badoit, een sprankelende ervaring pour moi… et peut-être pour toi!
Een uitnodiging met de post. Zo, zo. Dat was lang geleden. In dit digitale tijdperk verloopt alles via mail: snel en kostenloos. Maar wanneer er dan...
Ferrero Rocher cupcakes de luxe met Nutella frosting
Ik heb een collega die heel graag bakt. En dan nog het liefst cupcakes. Toen ik onlangs liet vallen dat ik de ltd. editie van de...
Oreo & Nutella ijslolly’s in laagjes
Ik heb zo van die periodes. Dat had ik als kind al. Toen kon ik maanden aan een stuk elke avond zitten puzzelen... om daarna maanden aan een stuk...
Bosvruchtentaart met kaneeldotjes
Ik ben dol op dessert en taart. Ik ben zo mogelijk nog doller op de recepten van Janneke Philippi. En helemaal tuureluurs word ik van de desserten...
Dagný Rós, Easy Iceland
Twee BV's die op één en dezelfde dag hun boek uitbrengen en ik ben uitgenodigd naar beide boekpresentaties op exact hetzelfde moment... Tjah, dat...
Roereieren met tomaat en spek – Knack Weekend #4
Pasen rijmt voor mij met eitjes. Chocolade-eitjes uiteraard. Hoe meer, hoe liever! 😉 Maar ook gewoon eitjes, ideaal in een paasbrunch. Toen ik...
Mousse van chocolade-caramel, gebrande banaan, limoenschuim en honingparels
Brugge. Dinsdagavond, 31 maart 2015. Tijdstip: 21u35. OMG. Ik zat op mijn gat. Letterlijk en figuurlijk. Ik werd van mijn sokken geblazen....
Gepocheerd ei met jus van truffel, compote van ajuin
Met Valentijn kreeg ik een prachtige ontbijtmand toegestuurd door een van mijn favoriete PR-bureaus, Sparkies. Enerzijds was die gevuld met alles...
Sven Ornelis, De Would-Be Chef
Eigenlijk zou een mens geen kookboeken meer moeten kopen. Er zijn zoveel kooksites, blogs, YouTube kanalen,... alles is te vinden op het internet....
Chocolade madeleines met Nutella vulling
Met de regelmaat van de klok belandt er een nieuwe limited edition pot Nutella in mijn brievenbus. Het merk mag dan met 52% marktaandeel wel de...
Foodblogswap: Indische viscurry
Onlangs kreeg ik een nieuwe voordeur. Figuurlijk. Ik zag Sara. En ik kreeg een stoofpot van Le Creuset 'om dat te vieren'. Niet dat dit een...
Carpaccio van kiwi, basilicum, witte chocolademousse
Een heel fijn dessert is dit en wel om verschillende redenen:- het is makkelijk op voorhand klaar te maken (dat MOET zelfs), altijd handig wanneer...
Calvados, het vloeibare goud. Deel 2: Boulard.
Ik vertelde jullie vorige week al uitgebreid over mijn bezoek aan de calvados streek waar ik uitgenodigd was door Spirit France. Na ons bezoek aan...
Hapje van gerookte sardientjes, appel en kerrie espuma
Onlangs kreeg ik drie blikjes sardientjes van Cocagne thuisgestuurd: 2 klassiekers in olijfolie en 1 goudkleurig blikje met gerookte sardines....
Appelroosjes
Soms heeft een mens al eens behoefte aan iets zoets. Bij mij is dat eigenlijk niet soms, maar altijd. Alleen ontbreekt de tijd vaak om na een...
Pluma Iberico, groentenmengeling, paprika tomaat, patatas bravas
Op het vlak van vlees dacht ik zowat alles al geproefd te hebben (op een paar exotische soorten zoals bv. krokodil na), maar dat was dus duidelijk...
Calvados, het vloeibare goud. Deel 1: Père Magloire.
Deauville is in Frankrijk wat Knokke is in België: de meest mondaine badplaats van het land, dé place to be. Hotel Le Normandy is in Deauville wat...
Zalm mi-cuit, butternut, gember, aioli
Een stukske zalm, daar kunt ge niks verkeerd mee doen. Allez, of toch wel. Blijkbaar was er onlangs een reportage in Telefacts Laat die voor nogal...
3 ingrediënten donkere chocolade pepermunt mousse
Er zijn zo van die recepten die soms heel lang in mijn hoofd blijven rondzwerven... omwille van tijdsgebrek of omwille van het feit dat ik niet...
Groene asperges met parmezaan – Knack Weekend #3
Als ik eerlijk mag zijn? Ik voel me best wel een ietsiepietsie schuldig dat ik niet deelneem aan de Dagen zonder Vlees. Ik verzorg de Facebook...
Butternutsoep, gebakken scampi’s, kokosnoot
Terwijl we met z'n allen (allez, daar ga ik toch vanuit) reikhalzend uitkijken naar lenteprimeurs als daar zijn Belgische (!) asperges, rabarber,...
Sint-Jakobsnoten met citroen-saffraansaus – Knack Weekend #2
Na mijn recept van vrijdag, ben ik ervan overtuigd dat jullie mijn challenge met de Knack Weekend speciale lente editie met 100 toprecepten ook...
Tartaar van mango en avocado met scampi’s – Knack Weekend #1
't is beslist. Ik ga een challenge aan. Neen, geen Dagen zonder Vlees voor mij. Echt waar, alle respect voor al wie het kan opbrengen en doe zeker...
I just Love Fish… en 5 (!) mosselrecepten
Vorige week was ik uitgenodigd voor een workshop met mosselen. Hoewel het mosselseizoen al even aan de gang is, zijn de mosselen nog steeds overal...
Brownies + cookies = brookies!
Alsof ik nog niet genoeg recepten op mijn TO DO-lijst heb staan, mailen mijn lieve collega's mij met de regelmaat van de klok ook nog eens links met...
Filet van poulet de Bourgogne, risotto met bloemkool, wortelzalf
Of hoe een onschuldig kipfiletje mij € 350 kostte...Hoe lyrisch kan een mens worden over een kipfilet? Wel heel lyrisch. Ikke toch. Een kipfilet is...
Crème brûlée met chocolade en gekarameliseerde bloedsinaasappel
Ik sprak jullie al over mijn Pinterest verslaving. Ik heb het erg zitten. Dagelijks ben ik aan het pinnen. Een dag niet gepind, is een dag niet...
Zuiders brood met pesto, parmaham en pomo e peperoni
Toen ik vorige maand de stand van Le Creuset bezocht op de beurs Maison & Objets in Parijs, werd ik er in de watten gelegd. Ik kreeg niet alleen...
Foodblogswap: Schoorsteencake
Het was echt alweer een hele tijd geleden dat ik nog deelnam aan de Foodblogswap. Veel te lang geleden! In heel 2014 zelfs maar 1 keer. Shame on me!...
Oreo tiramisu
Na mijn bekentenis dat ik nog nooit Churros had gegeten, moet ik nog iets toegeven: ik had (lees: had, want daar heb ik meteen verandering in...
Churros con chocolate
Afgelopen weekend was ik met mijn kookvriendin (ik heb verschillende soorten vriendinnen: loopvriendinnen, fietsvriendinnen, kookvriendinnen,...
Zeetong, structuren van schorseneer, pijlbloemkool, sot-y-laisse
Schorseneren. Da's puur jeugdsentiment. Man, man, wat is dat al lang geleden. Het was dan ook precies of ik in de teletijdsmachine van professor...
Erwtensoep, kropsla, Noordzeekrab en kerriemascarpone
Dit is het ideale seizoenssoepje. Enerzijds hangt de lente al in de lucht, maar anderzijds is het 's morgens toch nog krabben geblazen om de auto...
Langoustines in panko, julienne van prei, jus van langoustines met kurkuma
Weet je wat ik zo fijn vind aan mijn kooklessen bij David Selen? Dat is dat je er leert hoe je met heel weinig producten - topproducten, dat wel,...
Lemoncurdmousse
Na het maken van mijn meringue-amandelrol met lemoncurd-roomvulling bleef er nog een bokaaltje lemoncurd over. Ik kon het natuurlijk gewoon op...
Dorade royale in zoutkorst, marjoleinboter, auberginekaviaar en stroaardappelen
Goudbrasem of dorade royale is de bekendste vis in de familie van de zeebrasems. Voor dit pure visgerecht koop je de vis op z’n geheel. Vraag je...
Slow fudge met pistaches en dulce de leche
De hemel op aarde bestaat wel degelijk. En je hoeft er niet eens ver en hard naar te zoeken. Hij komt gewoon te voorschijn onder de vorm de...
Valentijnsmenu 2015
Het begint stilaan een traditie te worden: het Hap & Tap Valentijnsmenu! Elk jaar heeft het enorm veel bekijks en dat doet me veel plezier....
Chocoladetaartjes met in frambozensiroop gepocheerde peren
Het ultieme Valentijnsdessert? This is it! Geef toe, wat getuigt er meer van liefde dan een homemade taartje voor je geliefde? Met chocolade, dat...
Fingerfood van verse steak tartaar
Wat is er fijner/romantischer/leuker dan met z'n tweetjes gezellig op restaurant te gaan met Valentijn? Met z'n tweetjes gezellig thuis blijven en...
Le Creuset viert 90ste verjaardag!
Vorig weekend was ik voor de eerste keer (en hopelijk niet de laatste keer) uitgenodigd op de beurs Maison & Objet in Parijs. Dit is, zoals de...
Pannenkoeken met gebakken appeltjes
Maria Lichtmis. Een traditie die ik niet ken van thuis. Niet dat mijn moeder nooit pannenkoeken bakte. Dat deed ze wel. Met mijn verjaardagsfeestjes...
Carpaccio van kabeljauw, marinade van groentjes
Ik heb in mijn lange leven (help, ik word binnenkort 50!) al heel vaak carpaccio gegeten: carpaccio van rund, van sint-jakobsvruchten, van zalm,......
Gravad lax, gepocheerd ei, polenta, gepofte rijst
Over dit gerecht kan ik kort zijn. Heel kort zelfs. Eigenlijk hoef ik er maar een iets over kwijt: als je dit wil eten, dan moet je er 3 dagen op...
Nutella Cream likeur
Ai. Ik ga hier tegen een paar schenen schoppen, vrees ik... Vergeet de jenevers van Filliers. Vergeet Smeets. Hier komt de Hap & Tap likeur!...
Ravioli met krab in wittewijnsaus
Ten eerste, ik had nog wontonvelletjes in mijn diepvriezer zitten, een overschotje van mijn cannoli.Ten tweede, ik had een lekker receptje. Allez,...
Meringue-amandelrol met lemoncurd-roomvulling
Ik heb een verschrikkelijk lange TO DO-lijst. Moest ik vandaag stoppen met werken, dan nog heb ik genoeg recepten om de rest van mijn dagen (en ik...
Frambozentaartje met Bretoens zanddeeg
Onlangs ben ik terug gestart aan hotelschool Spermalie voor niet 1 maar 2 cursussen. Beide lessen gaan maar om de 2 weken door en dat komt dus neer...
Quatre quart cake
Ik waarschuw jullie: dit is eigenlijk een beetje van een test. Normaal komt dit soort (al te) eenvoudige recepten niet op mijn blog. Daar heb je...
What’s new @ Delhaize?
Een Engelse titel, want heel veel Engelse (American & British!) nieuwkomers bij de warenhuisketen. Ik ontdekte (en proefde!) het allemaal...
Coq au vin, puree met salie-botersaus
Het wordt terug herfst en ook al is dit NIET mijn favoriete seizoen, toch heeft het ook zijn mooie kanten: de champignons, vijgen, appels en peren...
Calvados roomijs (zonder ijsmachine) met verse vijgen en appels geparfumeerd met vanille
De herfst heeft zijn intrede gedaan. En het appelseizoen is officieel geopend. En ik had nog een restje Père Magloire in de fles die ik meekreeg na...
Pasteitje met appel- en vijgenchutney en zwarte pens
Vroeger maakte ik een recept altijd 100% zoals het beschreven stond. Ah ja, voor wie mij nog niet kent of volgt, ik ben een verschrikkelijke Piet...
Ontbijt van Jimelly’s, da’s begot niet mis!
Twee weken geleden alweer, meer bepaald op zondag 30 augustus, mocht ik de ontbijtservice van Jimelly's uittesten. Ik krijg wel vaker leuke...
Crème brûlée-taart met rood fruit
Ik schreef het gisteren al: de Bakbijbel van Rutger bakt van A tot Z is een topboek! En waar het hart van vol is, loopt de mond van over. En dus...
Opgerolde cake met chocolade en mint
De normale gang van zaken is dat ik eerst een review schrijf van een kook- of bakboek en er daarna een recept of twee uit klaarmaak. Maar voor de...
Homemade grissini met dip van zongedroogde tomaten
Wanneer ik visite over de vloer krijg, dan pak ik graag uit. Dan is geen moeite me teveel. Dan ga ik zelfs dingen maken die ik anders ready-made...
Kaas + bier = plezier!
Kaas en wijn geeft venijn. Kaas en bier geeft plezier! Natuurlijk is dat niet waar. Ik heb het oude gezegde "Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier...
Ananas met koriander, chili en Griekse yoghurt
Toen ik er eindelijk toe kwam om mijn vacumeertoestel en sous-vide voor de eerste keer uit te testen (klikkerdeklik voor mijn recept van dry aged...
Duo van chocolade en caramelmousse
Ik vertelde jullie al eerder dat ik een heel toffe job heb. Zo animeer ik de Facebook pagina's van o.a. Brugge Kaas, Nazareth Kaas, Lima, Tissot en...
Traag gegaard dry aged beef, jus van dragon, handgesneden frietjes
Ik vertelde jullie in maart al (lees het hier) dat ik tijdens een foodshoppingtripje naar Rotterdam een soort van Röner gekocht had én ook een...
Lidl profileert zich als cavist met uitstekende Franse wijnen voor een schappelijke prijs
Koken kan ik al. Maar ik moet DRINGEND leren drinken. Ik krijg immers niet alleen uitnodigingen voor eet-gelegenheden, de laatste tijd vallen er ook...
Toast champignons, soubise, mousse van gekookte ham
Veertien jaar hotelschool en ik had nog nooit van soubise gehoord. Jullie ook niet? Wel volgens Wikipedia is het een uiensaus gebaseerd op een...
Perzik, kokossoepje, speculoos
Ach, hij is alweer voorbij die mooie zomer. Ik word altijd een beetje weemoedig in deze tijd van het jaar. Ik ben dan ook een écht zomermens. Ik hou...
Schotse zalm mi-cuit, mix van tomaten, coulis van frambozen
De tijd dat de tomaten alleen maar rood en rond waren, ligt al heel lang achter ons. Momenteel zijn ze er in allerlei vormen, groottes en kleuren:...
Banoffee frappé
Regelmatig krijg ik de vraag van PR-bureaus of rechtstreeks van merken zelf of ik hun producten wil uittesten. Meestal doe ik dat met veel...
Rood fruit, cuberdon roomijs, brownie
Van een guilty pleasure gesproken! Dit recept has it all: een smeltzachte brownie, een bolletje cuberdonroomijs, een toef chocolademousse en... om...