Hap en Tap logo zonder streep
10 stappen in Amsterdam

10.000 stappen in Amsterdam

1 nov 2021 | Hap & Tap op stap, Reviews

Wanneer een vriendin jarig is, dan zou ik een cadeautje voor haar kunnen kopen, maar dat doe ik niet. Ik trakteer haar liever op een etentje, zo heb ik er zelf ook nog plezier van. 😁 Toen Ann, mijn vaste kookvriendin, afgelopen zomer jarig was, boekte ik een tafeltje bij Moon in Amsterdam. “Even op en af naar Amsterdam om te gaan lunchen?”, hoor ik jullie denken. Ja, kan ik! En waarom dan precies Moon? Wel, daar werkte Jules Wiringa van de Instagram account Jules Cooking, een topchef die met veel oog voor detail al zijn recepten deelt op Instagram, YouTube, Gronda,… Zijn stories over zijn job bij restaurant Moon, een ronddraaiend restaurant op de 19de verdieping van de A’DAM Toren, spraken me zo aan dat ik besliste om daar een tafeltje te boeken. En toen besliste Jules om ontslag te nemen om zich full time aan zijn social media kanalen te wijden. Lap! Nu ja, zelfs zonder Jules blijft Moon natuurlijk een topadresje. Pun intended!

En zo reden Ann en ik op een rustige zaterdagmorgen naar Amsterdam. Geen file en dus kwamen we mooi op tijd aan. En dat was een goede zaak! Zoals ik al zei, is Moon gevestigd in de A’DAM Tower en die is een bezoekje absoluut waard. Neem zeker ook een kijkje op het dak: daar prijkt immers ‘Over The Edge’: Europa’s hoogste schommel. Daredevils en thrillseekers schommelen op 100 meter hoogte heen en weer over de rand van de toren met Amsterdam onder hun voeten. Ik maakte er een Instagram story over en die sloeg ik op in mijn highligts. Graag gedaan!

10 stappen in Amsterdam

Voor de lunch bij Moon hadden we de keuze tussen een 2-gangen, 3-gangen tot 5-gangen lunch, maar aangezien Ann en ik graag nog op verkenning wilden, beperkten we ons tot 3 gangen. Alle gangen van het menu zijn gelijk qua portie, waardoor ze zowel als voor- of als hoofdgerecht kunnen gekozen worden. Ann en ik hebben duidelijk dezelfde smaak, want we lieten ons door dezelfde gerechten bekoren: de coquille ravioli met hazelnoot, pastinaak en picalilly als voorgerecht, schol met koolrabi, prei en beurre blanc als hoofdgerecht en chocolade met hazelnoot, karamel en kardemom als dessert. Chef Hans Geertsema en souschef Leo koken modern met pure en nationale ingrediënten. Geen wonder dat ze met hun gastro-bistro concept hoge toppen scheren in de Amsterdamse culinaire scene. Hebdem? 😉

10 stappen in Amsterdam

Na de lunch repten we ons naar de (gratis) pont over het IJ. Overdag varen er continu 2 veerponten, die elke 6 minuten tegelijk van beide oevers vertrekken. We hadden een leuk lijstje met foodie adresjes die ik doorgekregen had van mijn Instagram followers. Eerste stop: de pralinewinkel Puccini Bomboni aan de Singel. Linda, de lieve dame bij wie ik maandelijks een kookworkshop volg, had een bestelling geplaatst. Toen ik haar What’s Appte dat ik zou proberen langsgaan, reageerde ze zooooooo enthousiast dat ik niet anders kon dan langsgaan. Vraag me niet wat er zo speciaal is aan deze pralines, want zelf heb ik er geen geproefd of gekocht. Meer zeggen dan dat ze er prachtig uitzien en best prijzig zijn, kan ik dan ook niet. En dat ze in een paars-witte tas zitten, dat ook ja! 😅

Puccini Bomboni
Singel 184, 1016 AA Amsterdam
https://puccinibomboni.com

10 stappen in Amsterdam

Volgend adresje dat me meermaals aanbevolen werd, was dat van Petit Gâteau. Er zijn 2 vestigingen in Amsterdam, maar de Foodhallen lagen te ver uit de buurt, dus gingen we op zoek naar de winkel aan de Haarlemmerstraat. Petit Gâteau kende ik al van een bakboekje dat ik kocht op aanraden van een fan (en waaruit ik dus nog nooit bakte). Zoals de naam al doet vermoeden, kan je er kleine taartjes kopen of ter plaatse opeten. Ik koos voor het eerste. Mijn man een hele dag alleen thuis achterlaten, dat verdiende wel een klein taartje… of vier. 😅 Ik kocht een Snickers taartje, een appel-speculaas crumble, een caramel au beurre salé en een meringue yuzutaartje. Den Eddy was happy. Ik zal nog op schok mogen. 😉

Petit Gâteau
Haarlemmerstraat 80, 1013 EV Amsterdam
https://petitgateau.nl

Laatste adresje dat we aandeden, was de Kookboekhandel. Inderdaad, een boekhandel met enkel kookboeken. Honderden kookboeken! Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik me als een kind in een snoepwinkel voelde, zeker? En ik hoef jullie evenmin te vertellen dat ik een kookboek kocht, zeker? Een bakboek, what else? Het werd The Italian Bakery. Binnenkort komt er zeker en vast een dolce aan, want wat een schat aan recepten, heel vaak met stap-voor-stap foto’s. Topboek!

De Kookboekhandel
Haarlemmerdijk 133, 1013 KG Amsterdam
https://kookboekhandel.com

10 stappen in Amsterdam

Met die aankoop en nog een drankje in een plaatselijke pub kwam een einde aan een bijzonder fijn dagje. Goed voor iets meer dan 10.000 stappen en meermaals de slappe lach. Dat kan ook wel aan de wietdampen liggen die ons meermaals tegemoet kwamen. 😉 Hoe dan ook, Amsterdam is een aanrader!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.034 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

10.000 stappen in Amsterdam

by Myriam Minne time to read: 3 min
0
%d bloggers liken dit: