- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

 

Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

 

Recept voor Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 2 personen:
2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
1 klontje hoeveboter
100 ml droge witte wijn
1 venkel, inclusief loof (grof versneden)
Paar takjes dragon
1 vanillepeul
100 ml kookroom
50 ml Ricard

 

Bereidingswijze

Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.

Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, room, Ricard, dragon, venkel en vanille toe. Zet de pot op een heet vuur.

Schud de pot na 5 min op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen.

Check na 5 min of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.

Werk af met het loof van de venkel.

Zeeuwse mosselen met venkel, Ricard en vanille

 

Bron: recept van de website Mosselen.nl.

Related Post