- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Zebracake

Zebracake

 

Zebracake

Recept voor 1 zebracake voor 8 personen

Voorbereiding: 40 min + 30 à 40 min bakken
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten:
250 ml zonnebloemolie
250 g poedersuiker
100 ml melk
4 eieren op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract
300 g bloem
1 tl droge gist
25 g ongezoet cacaopoeder

Extra:
1 springvorm van 20 cm diameter

 

Werkwijze:

Beboter en bebloem de springvorm.

Meng in een grote slakom de olie, suiker, melk en eieren tot je een homogeen beslag bekomt.

Verdeel het beslag in 2 gelijke delen.

Doe in het eerste beslag 175 g bloem samen met 1/2 tl droge gist en 1 tl vanille-extract. Meng goed.

Doe bij het andere beslag de rest van de bloem (125 g) samen met 1/2 tl droge gist en het cacaopoeder. Meng goed.

Verwarm de oven voor bij 180° C.

Schep in een springvorm afwisselend 2 volle el van elke beslagsoort, het ene beslag in het midden op het andere.

Herhaal dit tot alle beslag is opgebruikt.

Het beslag gaat zich beetje bij beetje vanzelf verspreiden.

Schuif de zebracake in de oven gedurende 30 à 40 min, terwijl je het bakproces goed in het oog houdt.

Check of je cake goed gebakken is met de punt van een mes. Het mes moet er droog terug uitkomen.

 

Bron: recept vertaald van de website Cuisine Actuelle.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post