Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

Volta is al 8 jaar een gevestigde culinaire waarde in Gent. Na een succesvolle start onder leiding van chef Olly Ceulenaere (ondertussen al enkele jaren aan het fornuis van zijn eigen restaurant Publiek) zette zijn rechterhand en opvolger Davy De Pourcq Volta eveneens onder stroom. (Hebdem? 😉). Nu deze jonge chef ervoor kiest om kok-aan-huis te worden, was het moment gekomen voor zaakvoerder Peter Vyncke om het restaurant te ‘herdenken’. Ik was erbij toen vorige week de try-out van het nieuwe concept plaatsvond.

 

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

 

Met Andreas Block, de sous-chef van het Brusselse 2-sterrenrestaurant Bon-Bon, haalde Vyncke nieuw culinair talent binnen om in de kookpotten te roeren. Maar niet alleen de chef verandert. Volta is aan een extreme make-over toe: de ellenlange menu’s ruimen plaats voor diners à la carte én muziek zal voor een totaalbeleving zorgen. Dj Tito, de huis-dj van het bekende restaurant Monsieur Bleu in Parijs, zal met live-sets de gasten in de juiste stemming brengen. Tot slot werd ook aan de openingsuren gesleuteld: voortaan is Volta open van maandag tot vrijdag. Op zaterdag zal Volta enkel nog open zijn voor groepen.

 

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

 

Tijdens de try-out kregen we 12 (!) gangen voorgeschoteld: mini-gerechtjes, maxi-smaakbommetjes! Maar first things first: als aperitief krijg ik een bijzonder lekkere Rhubarb Sour afgewerkt met vlierbloesem. De lente in het glas! Mijn echtgenoot vraagt een alcoholvrij aperitief en wordt getrakteerd op een huisgemaakte ice tea.

Beginnen doen we met een fingerfood hapje: een taco met kokkels en zuring. Een kleine maar fijne amuse, de perfecte start van een veelbelovende avond.

 

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

 

Vervolgens krijgen we een kommetje met burrata, lavas en tomaat, Klassieke smaken, maar boenk erop.

 

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

 

Tartaar van yellowfin tonijn met kimchi brengt de chef op verse briochetoast. Wat een smaakbom! Puur, in balans, perfect gekruid en producten van premium kwaliteit.

 

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

 

Andreas heeft er duidelijk zin in en vervolgt met gelakte makreel met kippenvel. Alweer een voltreffertje.

 

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

 

We gaan verder met een rundertartaar, goed gekruid en afgewerkt met gebrande prei. Eenvoud siert dit meesterlijke gerecht.

 

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

 

Wat volgt is een veggie potje met hummus en peultjes, waarmee Andreas bewijst dat hij echt van alle markten thuis is.

 

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

 

Voor de rest van het menu moeten we – helaas – verstek geven: het wordt al laat en ik moet ’s anderendaags werken. (Bovendien heb ik een vaag vermoeden dat mijn echtgenoot het einde van de Champions League wedstrijden van Manchester City en Barça wil zien… 🙄). Maar deze eerste kennismaking smaakt alvast naar meer! Al mag voor ons de volumeknop van DJ Tito wel een tikje lager. Niks aan te merken op de muziekkeuze van de Parisien, maar bij momenten lukte een conversatie voeren met mijn wederhelft niet zo goed. Al kan dat natuurlijk ook aan het feit liggen dat onze oren niet meer van de jongste zijn. (De rest ook niet trouwens! 😀)

VOLTA
Nieuwe Wandeling 2b, 9000 Gent
TEl: +32 9 32 40 500
www.volta-gent.be
Zaterdag & zondag gesloten

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , ,

Volta 2.0, een nieuw concept met (nog meer) power!

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: