Hap en Tap logo zonder streep
Vijftig tinten groen muntsoepje

Vijftig tinten groen muntsoepje

14 aug 2013 | Dessert, Zoet

Mijn man is op dieet en is al 3 kilo kwijt. Met andere woorden: hij is goed bezig. Anderzijds geeft dat natuurlijk wel problemen voor mijn blog… Ik maak graag dessertjes (hoe zoeter, hoe liever), maar aangezien hij die niet meer mag eten, zou dat betekenen dat ik die helemaal alleen moet verorberen en dan zou ik binnenkort 104 kg wegen…

Gelukkig zijn er ook gezonde dessertjes. Zoals dit. Een heerlijk fris soepje met véééééél fruit. Om zonder mate van te genieten. Ook door manlief.

 

Nodig voor 4 personen

1/4 liter water
250 g suiker
2,5 gelatineblaadjes
1 kiwi
1/2 Galiameloen
1 limoen
1 Granny Smith
20 witte druiven zonder pit
1 bosje verse munt

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in koud water.
Breng het water en de suiker aan de kook. Laat in de siroop het grootste deel van de verse munt trekken.
Zeef de siroop, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat dit oplossen in de hete siroop. Laat het geheel 2 uur afkoelen in de koelkast.
Reinig en schil het fruit waar nodig. Snij de druifjes in schijfjes en de rest van het fruit in mooie gelijke blokjes. Besprenkel de appelstukjes meteen met limoensap. Bruine stukjes appel passen niet in dit groene soepje. πŸ˜‰
Klop de lichtgestolde muntsiroop los met een klopper.
Dresseer de muntsiroop in een bord. Leg daarop de verschillende soorten groen fruit.
Versier met enkele muntblaadjes.
Dien zeer koud op.

Bron: recept uit Kook! Fris en zomers.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Vijftig tinten groen muntsoepje

by Myriam time to read: 1 min
0