Hap en Tap logo zonder streep
Valentijnsmenu 2018

Valentijnsmenu 2018

29 jan 2018 | Menu's

Ik ben een volhouder. Een doorbijter. Geen enkele andere foodblogger (die ik volg) doet het, maar ik wel: een Valentijnsmenu. En ik merk dat jullie dat appreciΓ«ren. Ik zag de afgelopen dagen al meermaals de zoekterm Valentijnsmenu in mijn Google Analytics verschijnen, waaruit ik afleid dat jullie hierop zitten te wachten. Nu ja, als ik die Google Analytics mag geloven, dan zijn 82% van mijn bezoekers vrouwen en is het merendeel van die dames tussen de 55 en 64 jaar oud. Een leeftijd waarop we wel nog openstaan voor romantiek, maar die liever niet in een overdruk restaurant beleven waar we de zeemzoeterigheid (bestaat dat woord eigenlijk wel? ?) door de strot geramd krijgen… Hier gaan we: het Valentijnsmenu 2018!

 

Valentijnsmenu 2018

 

Amuse:

Als hapje kan je kiezen tussen 2 keer scampi in een dessertjasje: een appelbeignet met scampi of een panna cotta met scampi. Niets houdt je tegen om beide te maken, natuurlijk! Lekker lang aperitieven met je liefste… Maar aangezien natuurlijk niet iederéén van scampi’s houdt, volgt er binnenkort nog een nieuwe amuse: een stukje gelakt buikspek afgewerkt met pinda’s en een pittig kruidenslaatje.

 

Voorgerecht:

Als voorgerecht koos ik voor een bordje uit de zee met kabeljauw en mosseltjes. Aangezien ondertussen het seizoen van de skrei begonnen is, vervang je uiteraard de kabeljauw door dit fantastische broertje dat maar beperkt verkrijgbaar is. Skrei wordt niet voor niets de love fish genoemd.

 

Soep:

Wil je soep serveren, dan kan je kiezen voor deze romige knolselder-bloemkoolsoep. Die werk je af met foie gras Γ©n met kaviaar. Ah ja, want je liefste is het allemaal waard, toch?

 

Hoofdgerecht:

Voor het hoofdgerecht van dit Valentijnsmenu 2018 laat ik jullie de keuze tussen vis en vlees. Allez, eigenlijk tussen zeevruchten en vlees. Kiezen is verliezen, want dit zijn 2 toprecepten, al zeg ik het zelf. Ik weet het, eigen stoef stinkt… Wat wordt het: lamskoteletjes met risotto of gamba’s met lasagne?

 

Dessert:

Geen keuze voor het dessert:Β Brownies met zout, mascarponemousse, passievruchten en een gingranitΓ©. Dat is het enige voorstel, maar wat een voorstel! Als je man/vrouw hiermee niet verleid wordt, dan weet ik het ook niet meer…

 

Sneukelingskes:

Tot slot kan je je date nog verrassen met een zoete of een frisse afsluiter, respectievelijk Perzische liefdescakes of aardbeien met vodka. Hiermee ga je indruk maken op je lief. Romantiek troef!Β Promise!

Laten jullie eens weten hoe het geweest is? Niet teveel details he! ?

En vergeet het niet: Nothing brings people together like good food!

Liefs,

Myriam

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Mia

    Dit WE de kabeljauw met mosseltjes gemaakt , super lekker !!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Heel tof dat je de tijd genomen hebt om dit te laten weten, Mia!
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  2. Carla

    Sinds kort heb ik je blog ontdekt en ik sta versteld!
    Fantastische recepten en prachtige foto’s!
    Als ik lees wat je allemaal doet, moet je inderdaad een echte doorzetter zijn om dat allemaal voor elkaar te krijgen.
    Hoe doe je het allemaal? Petje af!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Wat een toffe reactie, Carla! Altijd tof om te lezen en om feedback te krijgen.
      Ik ben ook een doorzetter wat planning betreft: alles, maar Γ©cht alles, sla ik op in mijn mobieltje. Dan dit, dan dat. En zo slaag ik erin om alles gedaan te krijgen wat ik wil doen. Want naast bloggen, werk ik ook nog voltijds, loop ik vaak (vroeger zelfs marathons) Γ©n ben ik een fervent voetbalsupporter. πŸ™‚
      Blijf me vooral volgen. πŸ˜‰
      Liefs
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Valentijnsmenu 2018

by Myriam Minne time to read: 2 min
4