Hap en Tap logo zonder streep
Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

8 apr 2013 | Soep

Er zijn zo van die succesrecepten waar ik na jàren nog steeds naar teruggrijp. Dit is er zo eentje. Het dateert al van mijn cursus Spermalie van 2005, maar is me altijd bijgebleven en is ook reeds vaak op mijn feestdis verschenen. Telkens met veel oprechte complimenten van de gasten. Het is zelfs zo dat één van die gasten mij aanraadde om het te bloggen. Bij deze, moateke, this one is for you!

Maak je geen zorgen, dit is maar een klein beetje Thais. Alleen de kerrie en de kokos zorgen voor de exotische toets. Er komt geen koriander, gember of citroengras aan te pas, want dat lust ik niet. Kortom, dit is een kiplekker soepje!

In je boodschappenmandje

1 prei
2 wortelen
2 uien
4 stengels witte selder
1 1/2 l kippenbouillon
250 g champignons
1 kipfilet
Een brickpakje kokosmelk
Boter
Peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder
Een lepeltje room (facultatief) voor de afwerking

Bereiding

Snijd de prei, wortelen, uien en selderstengels fijn.
Stoof aan in boter en bestrooi met kerriepoeder.
Bevochtig met de kippenbouillon en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep en duw ze indien nodig door een puntzeef.
Snijd de champignons in schijfjes en bak ze bruin in boter.
Snijd de kipfilet in stukjes en bak mooi bruin en gaar.
Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Breng op smaak met peper, zout en kerrie.
Verdeel de kip en champignons over kleine tasjes en giet er de warme soep op.
Schep er een lepeltje licht opgeklopte room op en werk af met een snuifje paprikapoeder.

Tip: deze soep is het lekkerst als je ze de dag voordien maakt. De kokosmelk, kip en champignons doe je er wel pas de dag zelf bij.

Bron: recept van Mevr. Brigitte Raçon, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.479 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Nell Nijssen

    Als ik dit recept zo eens bekijk, wordt dit ook voor mij een blijvertje. Als iemand van Spermalie dit bedacht heeft, móet dit wel goed zijn. Ik heb je overigens vandaag toegevoegd aan de links op Eetplezier. Misschien een linkje terug?

    Antwoord
  2. Myriammm

    Dag Nell
    Dankjewel voor de link. Ik heb net een linkje teruggeplaatst. Samen sterk! 🙂
    Groetjes
    Myriam

    Antwoord
  3. José

    Ik heb de soep gemaakt en iedereen vond hem errug lekker!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Thaise kippensoep

by Myriam time to read: 1 min
4