Hap en Tap logo zonder streep
Tataki van zalm met abrikozenrelish

Tataki van zalm met abrikozenrelish

13 jun 2018 | Hapjes

β€œVrouwe, dit moe je gerid doen de noaste kji da we volk Γ¨n.” Aan het woord is mijn man, serieus onder de indruk van deze tataki van zalm met abrikozenrelish. En hij heeft gelijk. Het is zelfs een beetje spijtig om dit ‘maar’ als hapje te serveren. Je kan de porties gerust vergroten en er een voorgerecht van maken.

N.v.d.r.: normaal had ik wasabi furikake nodig voor dit recept en hoewel ik op Google gevonden had dat ze deze verkochten bij Albert Heijn was dat niet het geval. Ik kocht er dan maar een zakje viskruiden met citroen en zeewier van Verstegen. Lukte ook prima!

 

Tataki van zalm met abrikozenrelish

 

Recept voorΒ tataki van zalm met abrikozenrelish

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Rusttijd van de zalm: 20 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Nodig voor 8 personen:
2 zalmporties
Wasabi furikake
3 el water
30 g suiker
120 g zout

Voor de abrikozenrelish:
Β½ ui
1 stengel witte selder
100 g gedroogde abrikozen
1 dl ciderazijn
2 dl witte wijn
4 el lichtbruine cassonadesuiker
Enkele cashewnoten, gehakt

Voor de afwerking:
Daikon cress

 

Werkwijze

Snij de ui, selder en gedroogde abrikozen in zeer fijne brunoise.

Laat de brunoise even zweten in de pan met een klontje boter.

Voeg de suiker toe en laat smelten.

Blus met de witte wijn en ciderazijn.

Laat onder deksel stoven tot een halfstroperige saus. Meng er de gehakte noten onder.

Meng het water, de suiker en het zout. Laat de zalmporties hierin gedurende 20 min pekelen.

Spoel de vis goed af.Β Wentel hem in de wasabi furikake, verpak hem in plastic folie en leg hem kort in de diepvries.

Haal de zalm uit de diepvries en schroei hem kort rondom dicht: de buitenkant moet gekleurd zijn, maar de binnenkant nog rauw.

Serveer de zalm met de abrikozenrelish en werk af met daikon cress. Je kan de tataki van zalm met abrikozenrelish serveren op een bordje, op een lepel of in een glaasje.

 

Tataki van zalm met abrikozenrelish

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, chef aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

7 Reacties

  1. Tonia Schuerman

    Soms denk ik dat u 48 uur in een dag hebt !
    Ik geniet van uw blog.
    Groetjes.
    Tonia

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Neen, Tonia, helaas niet. Al zou ik die wel kunnen gebruiken. πŸ˜‰

      Antwoord
  2. Sharon

    Versnij je de zalm dan op voorhand wat, zodat je er mooie blokjes van kan afsnijden naar het aanbakken? Of is dit blokje op de foto gewoon groter dan ik denk? ?
    Ziet er gigantisch lekker uit!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      De zalmfilet wordt na het rondom dichtschroeien in blokjes versneden, Sharon.
      Succes en smakelijk!

      Antwoord
  3. Monique

    Wordt dit warm of koud geserveerd ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Monique
      Daar ben je eigenlijk vrij in: ofwel warm ofwel lauw. Echt koud zou ik het niet serveren.
      Succes en smakelijk!
      Fijne feesten!
      Myriam

      Antwoord
      • Monique

        Dank !
        Hartverwarmende Kerst .

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Tataki van zalm met abrikozenrelish

by Myriam Minne time to read: 1 min
7