- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Tarte tatin van witlof, gelakt Breydelspek, opgelegd mosterdzaad

Tarte tatin van witlof, gelakt Breydelspek, opgelegd mosterdzaad

 

Tarte tatin van witlof, gelakt Breydelspek, opgelegd mosterdzaad

 

Recept voor tarte tatin van witlof, gelakt Breydelspek, opgelegd mosterdzaad

Voorbereidingstijd: 20 min
Baktijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de karamel:
300 g suiker
Een geutje water
1 dl ciderazijn

Voor het witlof:
4 stronken witlof
Boter
Peper en zout

Voor de tarte tatin:
1 vel bladerdeeg

Voor het Breydelspek:
1 dikke plak Breydelspek
Luikse stroop
Hoisinsaus

Voor het mosterdzaad:
30 g mosterdzaad
50 g sushi azijn
100 g water

Voor de afwerking:
1 stronkje roodloof

 

Bereidingswijze

Voor de karamel:
Zet het water op met de suiker en laat de suiker karamelliseren. Blus met de ciderazijn en laat goed doorkoken.

Giet de karamel in silicone vormpjes. Dit kan bv. in muffinvormen.

 

Voor het witlof:
Versnijd het witlof en stoof het aan in boter tot het meeste vocht verdwenen is.

Kruid het witlof met peper en zout en schik het op de karamel.

 

Voor de tarte tatin:
Prik het bladerdeeg in en steek er cirkels uit. Duw de deegcirkels goed aan op het witlof.

Schuif de tarte tatin in de voorverwarmde oven bij 180° C gedurende 20 min.

 

Voor het Breydelspek:
Versnijd het Breydelspek in 8 stukken.

Bak het in een tefalpan zonder vetstof.

Zet het vuur lager en voeg de lak toe. Draai het spek regelmatig om.

 

Voor het mosterdzaad:
Laat het mosterdzaad zachtjes inkoken in de sushi azijn en het water tot de zaadjes zacht zijn.

 

Voor de afwerking:
Keer de tarte tatin van witlof om en schik er het stukje gelakt Breydelspek op.

Werk af met een stukje rauw roodloof en wat opgelegd mosterdzaad.

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille voor Peggy’s Cooking Club.

Related Post