Hap en Tap logo zonder streep

Tarte tatin net even anders

2 mei 2012 | Dessert, Gebak en koekjes, Zoet

Het aanhoudende slechte weer doet mij smachten naar zon, exotische stranden en cocktails met klinkende, sexy namen. Bij gebrek aan tijd, verlof en geld, zocht ik vanavond dan maar mijn toevlucht in een nagerechtje om mij op te beuren. Het werd een tarte tatin met ananas in plaats van de klassieke appels. Kwestie van toch een beetje de zon op tafel te toveren.

Tarte tatin net even anders

 

Je hebt maar 4 ingrediΓ«nten nodig:

1 vel bladerdeeg 1 ananas 80 g suiker 20 g boter

Zo ga je tewerk:

Schil de ananas en verwijder met een scherp mes eventuele oogjes. Snij de ananas in dikke plakken. Boter een taartvorm goed in. Laat in een pannetje de suiker smelten tot een gouden karamel. Schenk de karamel in de taartvorm en schik er de ananas in. Bedek met het vel bladerdeeg en druk de randen goed naar beneden. Prik het bladerdeeg in met een vork. Zet 25 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen. Keer, met een omgekeerd bord erop, in één beweging om. Serveer lauw of op kamertemperatuur. Lekker met een quenelleke vanilleijs. Mmmmmmmmmh! Laat de zon in je hart. Bron: www.libelle-lekker.be

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Inge

    Straks nog een rol bladerdeeg halen. De ananas heb ik al in huis πŸ™‚

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Tarte tatin net even anders

by Myriam Minne time to read: 1 min
1