Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer

Ik vertelde het jullie al: ik ben terug fan geworden van de Culinaire Ambiance. Na een jarenlang gevoel van “niks nieuws onder de zon” met een stopzetting van mijn abonnement als gevolg, ben ik nu terug onder de indruk van het magazine. Er waait duidelijk een frisse wind bij het blad. OK, ik ben nog niet zover dat ik me al opnieuw geabonneerd heb, maar dat gaat niet lang meer op zich laten wachten. In afwachting koop ik gewoon losse nummers in mijn supermarkt. Uit het maartnummer maakte ik de soep van curry met sorbet van citroen en yoghurt, een verrassend dessert en in het aprilnummer sprak vooral deze tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer me aan: een fris en licht lentegerechtje dat verrast door de combinatie van tartaar van kalf én zeebarbeel.

Bleek dat het om een recept van collega-blogger Kris Kookt gaat die sinds kort bijdrages levert. Wel, chapeau, Kris. Dit is een toppertje: snel klaar, oogt mooi en lekker!

 

Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer

 

Recept voor tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer

(Voor)bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor 4 personen:
250 g kalfsvlees
100 g zeebarbeel
1 komkommer
1 vel nori
Sesamzaadjes
1 tl mosterd
Olijfolie
Worcestersaus
Zeekraal
1 sjalot, fijngesnipperd
Sojasaus
Mayonaise
Wasabipoeder of -pasta

 

Werkwijze

Voor de tartaar van kalfsvlees:
Snijd het rundvlees fijn en meng het met 3/4 van de fijngesnipperde sjalot, 1 tl mosterd, olijfolie en worcestersaus. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.

Voor de tartaar van zeebarbeel:
Snijd de zeebarbeel fijn en meng deze met 1/4 van de fijngesnipperde sjalot en olijfolie. Snijd 20 g zeekraal fijn en meng deze onder de tartaar. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.

Voor de krokante nori:
Knip de nori in de gewenste vorm, smeer deze in met olijfolie. Strooi er een beetje sesamzaadjes over. Bak de nori 20 min in een oven van 170° C.

Voor de jus van komkommer:
Was de komkommer en duw deze door de sapcentrifuge. Giet het komkommersap door een fijne neteldoek. Voeg een beetje sojasaus toe om het komkommersap op smaak te brengen.

Voor de wasabimayonaise:
Meng de mayonaise met wasabipoeder of -pasta.

 

Presentatie

Serveer de tartaar van kalf met een kleine quenelle tartaar van zeebarbeel.

Werk af met zeekraal, krokante nori en wasabimayonaise.

Voeg op het einde de jus van komkommer toe. Druppel er nog een beetje olijfolie over.

 

Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer

 

Bron: recept van Kris Kookt gepubliceerd in de Culinaire Ambiance april 2018.

Related Post

Tags: , , , , ,

Tartaar van kalfsvlees met zeebarbeel, krokante nori en jus van komkommer

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: