Hap en Tap logo zonder streep
Tapijtschelpen met chorizo

Tapijtschelpen met chorizo

6 jun 2018 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Deze tapijtschelpen met chorizo zijn het eerste recept uit de nieuwe Knack Weekend 100 toprecepten Zomer, maar zeker niet het laatste. Wat ben ik toch fan van deze specials. (Neen, dit is niet sponsored. Ik koop mijn magazines lekker zelf en schrijf wat ik wil. Dat is trouwens àltijd mijn motto. Eerlijk duurt het langst. Wanneer ik wél dingen krijg, dan schrijf ik dat ook.) Terug over naar de orde van de dag: dit magazine bulkt dus weer van de leuke en lekkere recepten.

Neem nu konijn met mosselen, muscadet en chorizo. Dat zou ik als eerste gemaakt hebben, ware het niet dat er nog geen mosselen zijn. Of konijn met bier, oesterzwammen en mirabellen. Maar idem dito. Nog geen mirabellen en dus nog even geduld oefenen. Dan maar deze tapijtschelpen met chorizo. Al was hier ook een probleem mee. Dit recept was normaal gezien voorzien met scheermessen. Ik bestelde messen bij mijn favoriete visboer maar Sven liet me weten dat die niet binnengekomen waren. Er waren wél tapijtschelpen. Nou, ook goed. Dat kon ook niet slecht zijn. En dat was het ook niet! Dit voorgerecht staat binnen het kwartier op tafel én is écht overheerlijk. Ik ben sowieso dol op chorizo die meegebakken wordt en zo zijn smakelijke sappen afgeeft.

N.v.d.r.: als je dit recept toch met de scheermessen wil maken, dan moet je 5 messen p.p. voorzien.

 

Tapijtschelpen met chorizo

 

Recept voor tapijtschelpen met chorizo

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Voor 4 personen:
1 zakje tapijtschelpen
2 kleine tenen knoflook
Enkele takjes bladpeterselie
150 g chorizo in sneetjes
60 g boter
Olijfolie
1 klein glas witte wijn

 

Werkwijze

Spoel de tapijtschelpen grondig onder de koude kraan. Pel de knoflook en hak fijn. Spoel de bladpeterselie en zwier droog, pluk de blaadjes. Snij de chorizo in blokjes.

Verhit de boter en een scheutje olijfolie in een braadpan. Voeg de tapijtschelpen, de fijngehakte knoflook en de chorizo toe. Laat 5 min bakken tot de tapijtschelpen open zijn. Giet er de witte wijn bij en laat een paar minuten inkoken.

Voeg de peterselieblaadjes toe, kruid royaal met peper en matig met zout. Serveer.

 

Tapijtschelpen met chorizo

 

Bron: aangepast recept uit Knack weekend 100 toprecepten zomer.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.477 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Tapijtschelpen met chorizo

by Myriam Minne time to read: 1 min
0