(Take it) Easy Kerstmenu 2013

Geen tijd? Geen zin? Geen aanleg? Of je moet werken? Dat kan ook, natuurlijk! Dan is er hier speciaal voor jou het No Stress Kerstmenu. Je kan het jezelf zelfs helemaal makkelijk maken door de ingrediënten van voorgerecht tot en met dessert te laten leveren door KookMakkelijk!

Hier gaan we:

Hapjes:
Zwarte en witte pens met noten en compote van appel (klik hier)
Hapje met vijg, mozzarella en Parmaham (klik hier)
Foie gras sterren (klik hier)
Glaasje met geitenkaas, Gandaham, abrikozen en pijnboompitjes (klik hier)
Lepelhapje met witloof en scampi (klik hier)

Bovenstaande hapjes zijn stuk voor stuk succesnummers van deze blog. Het laatste blijft zelfs week na week op nummer 1 staan in de kijkcijferlijst. Noem het gerust de ‘Bohemian Rapsody’ van Hap & Tap. 
Wat hebben ze gemeen? Ze zijn allemaal heel makkelijk te maken èn ze doen het met fruit: respectievelijk appel, vijg, mango, abrikoos en sinaasappel. Je kan er 2 of 3 uit kiezen of ze gewoon alle 5 maken, want aan de rest van het menu heb je ‘geen werk’.

Voorgerecht:
Gerookte eendenfilet met mango, sinaasappelsausje (klik hier)

Een heerlijk licht en feestelijk slaatje dat bij groot èn klein in de smaak zal vallen.

Soep:
Witloofsoep met appel en grijze garnalen (klik hier)

Een eenvoudig soepje dat door de toevoeging van appel en garnalen toch helemaal partyproof wordt!

Hoofdgerecht:
Varkenshaasje met kruidenkaas en boerenham, zalfje van pastinaak en koolrabi met boschampignons (klik hier)

Geen dure, exotische ingrediënten, maar de goeie producten van eigen bodem en die komen volledig tot hun recht in dit no-nonsens hoofdgerecht. Pure smaken!

Dessert:
Makkelijke kerstdessertglaasjes met vanillecrème, coulis, meringue & rood fruit (klik hier)

Meer moet dat niet zijn om dit feestmaal in schoonheid af te sluiten.

En dan rest mij alleen nog jou en je vrienden en familie heel fijne feestdagen toe te wensen. Geniet van het eten, geniet van warmte en geniet vooral van elkaar!

Smakelijk!

Related Post

Tags: ,

(Take it) Easy Kerstmenu 2013

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: