Hap en Tap logo zonder streep
Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Taco’s van rode biet met geitenkaas & paling

20 jan 2021 | Hapjes

Valentine’s Day is coming! En dan vind ik rode recepten helemaal toepasselijk. Dus toen ik deze amuse van taco’s van rode biet met geitenkaas & paling zag staan in de kerstbrochure van de Hanos, sloeg ik het aperitiefhapje op, niet voor kerst, maar voor Valentijn. Dat rode biet en gerookte paling een topcombi is, ondervond ik al meermaals: ik maakte ooit een mousse van gerookte paling, met Foie Royale, appel en rode biet en onlangs passeerde hier ook nog een gerecht met gerookte paling met foie gras en structuren van biet.

En ja, ook deze taco’s van rode biet met geitenkaas & paling zijn een schot in de roos: mooi om te zien en lekkerrrr! Ze hebben alles om te bekoren: krokante taco’s met een zachte vulling. En voor wie nu denkt: bah, ik lust geen geitenkaas, je proeft die amper, want de geitenkaas wordt gemengd met mascarpone en zure room, waardoor je de geitenkaas nog amper proeft.

 

Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Taco's van rode biet met geitenkaas & paling

Deze taco's van rode biet zijn sneller klaar dan je denkt. Eenvoudig recept.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje

Equipment

  • Een wafelijzer met bakplaat voor kleine wafeltjes

Ingrediënten
  

Voor de taco's:

  • 180 g rode bietensap
  • 30 g zonnebloemolie
  • 4 g zout
  • 15 g poedersuiker
  • 150 g bloem

Voor de vulling:

  • 250 g zachte geitenkaas (type Chavroux)
  • 250 g mascarpone
  • 100 g crème fraîche
  • Gembersiroop naar eigen smaak
  • Gekookte bieten
  • Gerookte paling
  • Bietencress

Instructies
 

Voor de taco's:

  • Meng de ingrediënten met een garde tot beslag.
  • Bak er wafels van in de wafelbakker in circa 1 min.
  • Vorm direct als ze nog warm zijn.

Voor de vulling:

  • Meng de geitenkaas met de mascarpone & crème fraîche.
  • Voeg gembersiroop toe en naar smaak een beetje zout.
  • Doe over in een spuitzak.
  • Rook de gekookte bieten circa 10 à 15 min in koude rook en snijd in blokjes.
  • Snijd de gerookte paling in kleine stukjes.

Opbouw

  • Vul de taco’s voor de helft met de geitenkaas crème.
  • Leg er wat gerookte bietjes op.
  • Vul verder af en leg er de gerookte paling op.
  • Garneer met bietencress.

Notities

Het was de bedoeling om de bietjes koud te roken, maar dat heb ik niet gedaan en het was ook OK!
Trefwoord geitenkaas, gerookte paling, rode biet, taco, taco's, Valentijn, wafel, wafeltje

Bron: recept van Garry de Boer, Culinair Marketing Manager HANOS, op de website FoodXperience.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.482 andere abonnees

ARCHIEF

17 Reacties

  1. Marina

    5 sterren
    Wat een mooi bordje, kan zo uit een sterren restaurant komen!
    Prachtig in zijn eenvoud!
    indien geen wafelijzer zou je ze ook in de ronde vormen van silikomart kunnen maken?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Je kan het proberen. Zal even zoeken zijn, vrees ik, want ze zijn nog slap wanneer ze uit het wafelijzer komen en moeten dan gevormd worden. Iets slap uit een Silikomart vorm krijgen, lijkt me niet evident. ?

      Antwoord
      • Josee van Doorn

        5 sterren
        Net de taco’s gemaakt.
        Na 1 minuut zijn ze nog best zacht. Is dat de bedoeling?
        Heb er nu ook een paar 2 minuten gedaan, zijn wat steviger, maar ik weet dus niet wat bedoeling is.
        Alvast dank.

        Antwoord
    • Sonja

      Ziet er heerlijk uit, maar wat is bietencess?

      Antwoord
  2. Veronique Forier

    5 sterren
    heb ze al geprobeerd, héél lekker. Heb de taco’s, bij gebrek aan wafelijzer, gebakken in de pan. Veel gepruts ,maar zo lekker

    Antwoord
  3. Gino

    5 sterren
    Lekker ook als voorgerecht kan het, ik vond het een mooie combinatie het zachte van de kaas, krokante van het wafeltje en het gerookte van de paling. Doen hoor njammie

    Antwoord
  4. Doriene

    Dit ziet er onwijs lekker en professioneel uit. Ga dit zeker uitproberen.

    Antwoord
  5. Suzanne

    Zijn deze gemaakt in een stroopwafel ijzer?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Inderdaad, Suzanne. Ik bakte ze in mijn FriFri met speciale bakplaten voor ‘nieuwjaarswafeltjes’.

      Antwoord
  6. jacqueline declercq

    dag myriam,

    ik ben bezig met mijn nieuwjaarsmenu te maken , natuurlijk volledig uit hap en tap.
    Deze taco zou ik willen maken als hapje. Mijn vraag was nu: hoeveel taco’s haal je uit de hoeveelheid deeg? Ik moet koken voor 8 personen.

    Alvast bedankt en fijne feestdagen
    jacqueline
    leerling spermalie

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Jacqueline,
      Dat herinner ik me helaas niet meer, maar zeker meer dan 8!
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  7. Bianca

    Voor hoeveel hapjes is dit recept? Ik wil het als amuse voor 4 personen maken. Dan lijken met de hoeveelheden wat groot 🙂

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Oei, Bianca, dat weet ik helaas niet meer. Maar inderdaad in elk geval veel meer dan 4. Je mag dus de hoeveelheden delen!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Taco’s van rode biet met geitenkaas & paling

by Myriam Minne time to read: 1 min
17