- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Speculoostaart met appeltjes

Speculoos met peer in een taart hebben we al gehad (klik hier). Vandaag speculoos met appel. Eenvoudiger dan dit KAN NIET. IE-DER-EEN brengt deze taart tot een goed einde, daar steek ik mijn handen voor in het vuur. Je hebt trouwens ook maar 5 ingrediënten nodig: een vel kant-en-klaar bladerdeeg, 2 appeltjes, een pakje speculooskoekjes, room en abrikozenconfituur.

 
Daar gaan we. Voor je ’t goed en wel beseft, geniet je van een overheerlijk stukje taart. Want groot voordeel: je hoeft niet te wachten tot ze helemaal is afgekoeld! Integendeel, lauw smaakt deze taart het allerbest. Weinig kans dat er nog wat overschiet voor de volgende dag…
 
 
 

Nodig voor 6 personen

1 verpakking bladerdeeg (koeling)
2 Jonagold appelen
19 Lotus speculooskoekjes
25 cl room
1/2 pot abrikozenconfituur
 

Werkwijze

Bekleed een ronde bakvorm (diam. ca. 24 cm) met het bladerdeeg.
Doe de speculooskoekjes in de blender en mix. Voeg de room toe en mix nogmaals. Verdeel het speculoosmengsel over de bodem van het deeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Schik ze dakpansgewijs op het speculoosmengsel.
Bak de taart in 20 à 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180° C.
Haal de taart uit de oven en bestrijk de warme taart met abrikozenconfituur.
 
Bron: recept uit Kook! van Spar.

Related Post