Hap en Tap logo zonder streep
Sorbet van pisco sour

Sorbet van pisco sour

27 jun 2018 | Dessert, Zoet

Pisco sour, dat is zo lekker! Sinds ik het dronk tijdens mijn trip naar LissabonΒ staat dit Chileense aperitief helemaal bovenaan mijn TO DRINK lijstje. Alleen, 1 groot probleem, dit drankje staat op geen enkele kaart… Duusd G&T’s, maar geen pisco sour. Ik ben dan maar zelf op zoek gegaan naar een fles pisco (en die vond ik in Gent bij wijnhandel Van den Bussche) en sedertdien schenk ik mezelf regelmatig een glaasje in. Ah ja, ik drink alleen, want mijn man is geheelonthouder.

Toen ik vorige week dit recept voor sorbet van pisco sour tegenkwam, kon ik het niet snel genoeg maken. En of het snel gaat: 5 minuutjes werk en dan 1 uur geduld oefenen. Heerlijk (&) verfrissend bij dit warme weer!

 

Sorbet van pisco sour

 

Recept voor sorbet van pisco sour

(Voor)bereidingstijd: 5 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

IngrediΓ«nten:
4 limoenen
100 g suiker
50 ml pisco
600 g ijsblokjes
Angostura bitters, om te serveren

 

Werkwijze

Rasp om te beginnen de schil van 1 limoen en snijd die in dunne sliertjes. Houd apart.

Schil de limoenen met een scherp mes en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk bittere schil verwijderd wordt.

Doe het limoenvlees in een blender, gevolgd door de suiker, de pisco en de ijsblokjes (in die volgorde).

Start de blender waarbij je de snelheid langzaam opvoert tot de hoogste stand. Duw indien nodig de ijsblokjes naar beneden met een stamper. Zodra het geluid van de motor verandert (dit is duidelijk waarneembaar), stop je de blender.

Schep de massa in een doos met deksel en zet die afgesloten gedurende 1 uur in de diepvries voor een steviger textuur.

Schep de sorbet van pisco sour in glazen en werk af met de limoenzeste.

Druppel er wat angostura bitters over voor de afwerking.

 

Bron: recept vertaald van de website Great British Chefs.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.486 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. De Vilder Gino

    Beste, wij runnen ongeveer vijfentwintig jaar een Peruaans restaurant in het Gentse en al die jaren staat bij ons Pisco Sour op onze kaart, dit maar voor te zeggen dat ik weet waarover ik spreek πŸ˜‰ MAAR Pisco Sour is een PERUAANS aperitief!!! Laat ons dit duidelijk zijn. Dat is zoiets als French Fries maar frieten zijn Belgisch hΓ©. Alle gekheid op een stokje, het werd stilletjes tijd dat dit super lekkere aperitief ontdekt werd. Ik zou zeggen proef eens een Pisco Sour met Peruaanse pisco en u begrijpt direct wat ik bedoel.
    Enkele merken in Nederland en BelgiΓ« te verkrijgen zijn ( Barsol – Tacama – 1615 – Porton)
    Groetjes Gino

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Haha, Gino. Zowel in Peru als in Chili beweert men dat deze cocktail uit hun land stamt… Ik ga er geen eentje minder om drinken, ik vind het superlekkerrrrr! Blij om te lezen dat ik hiervoor in Gent terecht kan. Ik kom zeker eens eentje drinken.
      Cheers!
      Myriam

      Antwoord
  2. Stefan Demaerschalk

    Dag Myriam, ‘k ben even terug aan het blikken en heb bij dit recept een vraag.
    Pisco Sour is dat een aperitief dat je zo drinkt? Puur?
    ’t Is iets of wat verwarrend voor me omdat je zowel spreekt van aperitief als van cocktail.
    Ik kijk uit naar je antwoord. Bij Van den bussche daar koop ik Limoncello. Myriam, fijne dag verder, goed weekend, groetjes, Stefan

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Stefan,
      Pisco is de drank en Pisco Sour is de cocktail, zoals je zou zeggen whisky en whisky sour. Heel lekker!
      Fijn weekend!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Sorbet van pisco sour

by Myriam Minne time to read: 1 min
4