En of ze dat deden! Dit was lekkerrrr. Al zou het nogΒ lekkerder geweest zijn met Γ©chte Zeeuwse mosselen. Da’s nu toch wel een foutje van de natuur, mijn gedacht. Pas terug mosselen na het aspergeseizoen. Kan er iemand lobbyen bij de weergoden om het aspergeseizoen langer te laten duren? Of het mosselseizoen vroeger te laten starten? Dankt u! ?
IngrediΓ«nten voor 4 personen
500 gΒ mosselen (hangcultuur)
1 bot Belgische dikke asperges
ΒΌ bot platte peterselie
3 tenen look
1 scheutje vermout
3 el olijfolie
500 ml visbouillon
1 blok Parmezaanse kaas
Peper
Zout
Bereiding
Schil de asperges. Begin 2 cmΒ onder het kopje en ga zo naar beneden. Schil mooi rondom. Snij het onderste stuk (ongeveer 1Β cm) af.
Laat de schillen en onderste uiteindenΒ meekoken in de visbouillon.
Snij de asperges in schuine stukjes (= losanges). Doe olijfolie in een pan en laat de pan goed opwarmen.
Bak de asperges op in de hete pan. Kruid met peper en zout. Kleur mooi aan.
Spoel de mosselenΒ goed in koud water. Gooi kapotte schelpen weg.
Pel 3Β tenen look en snij in schijfjes.
Was de peterselie en hak de blaadjes fijn.
Doe 3Β elΒ olijfolie in een wokpan. Laat opwarmen. Voeg de look toe.
Voeg de vongole toe. Schud op. Blus met vermout.
Zeef de bouillon en voeg toe aan de vongole. Voeg er ook de asperges aan toe.
Werk af met de peterselie.
Serveer in een diep bord en werk af met parmezaan.
Bron: recept geΓ―nspireerd op een recept van de website VTM Koken.
Lekker helder soepje! Mosselen en asperges, moet er nog zand zijn! :p
Leuke blog heb jij, Jelle! En een leuke voornaam ook (vind ik dan als Club supporter). π