- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Snelle tomatentaart met balsamico, vijgen, mozzarella en Parmaham

Snelle tomatentaart met balsamico, vijgen, mozzarella en Parmaham

Snelle tomatentaart met balsamico, vijgen, mozzarella en Parmaham

 

Nodig voor 1 tomatentaart

1 vel bladerdeeg, uitgerold
100 g vijgenconfituur
2 el balsamico azijn
1 el olijfolie
2 teentjes look, in dunne plakjes of geperst
2 el verse oregano, fijngehakt
Een snuifje zout
Verse peper van de molen
1 coeur de boeuf tomaat, in dunne plakjes
1 Kumato tomaat
2 verpakkingen kerstomaatjes in allerlei kleuren
3 trostomaten
Verkruimelde blauwschimmelkaas (naar smaak, optioneel, ik gebruikte een zachte gorgonzola)
1 buffel mozzarella (dat moest burrata kaas zijn, maar die vond ik niet)
8 dunne plakjes Parmaham (laat die weg voor een vegetarische versie)
2 el verse basilicum

 

Snelle tomatentaart met balsamico, vijgen, mozzarella en Parmaham

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 200° C.

Schik het bladerdeeg in je vorm naar keuze: een ronde of een lange. Wat je ook kiest, een vorm met uitneembare bodem is wel handig, maar geen must. Snijd de overhangende randen af en prik de bodem in met een vork. Als je dat wil, zou je ook kunnen kiezen voor kleine taartvormpjes voor 1 persoon.

Smeer de vijgenconfituur uit over de bodem.

Meng in een kom de balsamico azijn, olijfolie, look en oregano. Kruid met peper en zout. Voeg de kerstomaten, de trostomaten en de Kumato tomaat toe. Draai de kom eens goed rond, zodat alle tomaten met een laagje van het azijn-oliemengsteld omhuld zijn. Schik de plakjes coeur de boeuf tomaat op de bladerdeegbodem. Stort er de verschillende tomatensoorten over uit en zorg dat de volledige bodem mooi bedekt is met tomaatjes. Giet er de resterende balsamico mengeling over uit. Verdeel er naar smaak de blauwschimmelkaas over (als je die gebruikt).

Bak de taart gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de korst goudbruin kleurt en de tomaten lichtjes gebarsten zijn. Haal de taart uit de oven en laat ze 3 à 5 minuten rusten. Werk af met gescheurde mozzarella en Parmaham. Versier met basilicumblaadjes.

 

Snelle tomatentaart met balsamico, vijgen, mozzarella en Parmaham

 

Bron: recept van de blog Half Baked Harvest.

Related Post