Hap en Tap logo zonder streep
Semifreddo met speculooscrumble

Semifreddo met speculooscrumble

16 jul 2017 | Dessert, Zoet

Salesguys zijn doorgaans nogal gladde jongens. Dat is bij Wax niet anders. Wanneer ze van bij een food prospect terugkomen,ย droppen ze ‘achteloos’ een pakketje met de producten van die prospect op mijn bureau en vragen poeslief: “zou je daar niets mee kunnen doen?”. Onze Senior Account Manager, Pieter-Jan, deed dat ooit met een zakje Werchter’s Originalย en zijn jongere collega, Kenneth, volgde onlangs zijn voorbeeld met speculoos van Vermeiren.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat die speculoos me totaal onbekend was. De hoogste tijd dus dat ik dat merk help op de kaart zetten en community manager word van hun Facebook pagina (die op vandaag nog onbestaande is), recepten creรซer voor hun site, een Instagram account opstart,… zoals ik in het verleden al deed voor Elvea, I Love Baking, etc. etc. ? Ondertussen speurde ik de rayon van de speculoos af en jawel,ย op het allerhoogste schap ontdekte ik de Vermeiren speculoos! Nu ja, ik ben aan de kleine kant (een understatement), dus dat is misschien de reden dat ik het merk over het hoofd zag.ย ?

Soit, ik wilde ‘de’ Kenneth alle kansen geven om te scoren en ging op zoek naar een leuk en lekker recept. Lang hoefde ik niet te zoeken. Ik leerde op de uitreiking van de Culinary Innovators Awardsย een Franstalige blogster kennen, ook Myriam, en ik volg haar sedertdien op de voet. Ze heeft een bijzonder mooie blog en Instagram account met mouthwatering foto’s. En daar kwam dus onlangs deze semifreddo met speculooscrumble voorbij. Dร t was het! Het ideale recept met รฉn speculoos รฉn speculoospasta. Ook mooi meegenomen: het is een ijsdessert en dus ideaal in de zomer. En last but not least, je hebt er geen ijsmachine voor nodig.

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Het boodschappenlijstje voorย 6 tot 8ย glazen semifreddo

100 g speculoos
2,5 el speculoospasta
50 g acaciahoning
4 eieren
50 g poedersuiker
200 ml slagroom

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Bereiding

Verkruimel deย speculoos. Doe de koekjes in een diepvrieszakje en rol de koekjes tot kruimels met een deegrol.

Warm de honing zachtjes op in een kleine pot.

Scheid de eiwitten en de dooiers.

Klop de dooiers op met de poedersuiker tot de mengeling wit kleurt en verdubbelt in volume.

Klop de eiwitten tot sneeuw. Zodra die goed begint te pakken, schenk je er in een dun straaltje de warme honing bij, waarbij je blijft kloppen.ย Meng de dooiers en de eiwitsneeuw voorzichtig tot een homogene massa.

Laat deย speculoospasta smelten in een kleine pot of in de microgolfoven en laat lauw worden.

Klop de room op tot een lichte slagroom. Voeg de speculoospasta en de slagroom bij de eiermengeling.

Giet de helft van de massa in een silicone vorm naar keuze of in glaasjes.

Schep er de speculooscrumble op en giet er de rest van de crรจme op.

Zet de semifreddo in de diepvries gedurendeย 5 tot 6 uur.

Haal deย semifreddo uit de vorm of zet de glaasjes op kamertemperatuur gedurende 10 tot 15 min voor je ze serveert.

 

Semifreddo met speculooscrumble

 

Bron: recept van de blog La Cuisine c’est simple.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.485 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Marijke

    Dit is een recept met rauwe eieren, dus niet geschikt voor kleine kinderen, zwangeren, bejaarden.
    Of je moet het bereiden met gepasteuriseerd ei in pak, in NL te koop bij de groothandel. In Belgie?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      In Belgiรซ vind je gepasteuriseerde eieren in pak enkel bij horeca speciaalzaken, Marijke.
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Semifreddo met speculooscrumble

by Myriam Minne time to read: 2 min
2