Hap en Tap logo zonder streep
Scampi in Thaise curry met appeltjes

Scampi in Thaise curry met appeltjes

26 feb 2016 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Vorige week blogde ik de review van het Njam! kookboek Proef de Goesting. Om zo’n review te kunnen schrijven, zit ik toch wel een uur met mijn neus in het kookboek. En ja, meestal, als het een goed boek is zoals dat bij Proef de Goesting het geval is, dan belandt er binnen de kortste keren een recept op mijn TO DO-lijst.  Deze scampi in Thaise curry is niet van Njam! chef Quyên zoals je zou verwachten, maar van Roger van Damme, de master of desserts himself!

Hoewel gebak en zoet zijn specialiteit zijn, zijn deze scampi in Thaise curry met appeltjes toch megalekker. Wat moeten zijn desserts dan wel niet zijn? Wel, dat ga ik binnenkort proefondervindelijk te weten komen, want ik heb op 23 maart een tafeltje geboekt samen met Cintjescookery. Ja, op een gewone doordeweekse woensdag, onszelf eens verwennen. Moet kunnen, niet? Trouwens over verwennerij gesproken, terwijl jullie dit lezen, vertoef ik als Neckermann ambassadeur in Marrakech. Ik ben me er aan het uitsloven om leuke adresjes voor jullie uit te zoeken. 😉 Wordt vervolgd!

Tableware van Roos Van De Velde voor Serax.

 

Scampi in Thaise curry met appeltjes

 

Nodig voor 4 personen

16 scampi’s
1 sjalot, fijngesnipperd
3 klontjes goeie boter
1 Granny Smith appel, in blokjes
1 Jonagold appel, in blokjes
1 stengel citroengras, fijngesneden
1 klein handje verse koriander
8 kerstomaatjes, gehalveerd
3 mespuntjes kerriepoeder
400 ml kippenbouillon
2 el sesamolie
1 el bieslook, fijngesnipperd
1 blik kokosmelk (ca. 400 ml)
250 ml volle room
Versgemalen peper – zout

Voor de afwerking:
Dille / koriander

 

Scampi in Thaise curry met appeltjes

 

Bereiding

Stoof de sjalot enkele minuten in een klontje boter en doe de blokjes appel erbij. Schil de appels niet. De meeste smaak zit in de schil!

Voeg het citroengras, de koriander, tomaten en curry toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de kippenbouillon erbij zodat alles net onder staat en laat 20 minuten sudderen.

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid de scampi’s met peper en bak op een hoog vuur in een scheutje sesamolie. Voeg op het einde nog een klein klontje boter toe voor de smaak en werk de scampi’s af met een beetje bieslook.

Blender de gestoofde appeltjes samen met de kokosmelk, room en een klontje boter en zeef de saus.

 

Afwerking

Verdeel de scampi’s over de borden, schep de saus ernaast en werk af met een takje koriander en dille.

 

Scampi in Thaise curry met appeltjes

 

Bron: recept van Roger van Damme voor Njam! (met video)

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.435 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

9 Reacties

  1. Loes coehorst

    Kan ik de kokosmelk ook weglaten of door iets anders vervangen?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Je zou die deels door room en deels door een andere plantaardige melk kunnen vervangen.

      Antwoord
  2. sofie

    Amai Myriam, weeral een topgerechtje dit!! Ik kan al niet meer zonder jouw receptjes, zoooo lekker en alles lukt altijd perfect! merci voor al de njam njam momentjes
    Gr. Sofie

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Haha, Sofie, als ik het zo lees, dan ga ik nooit met blogpensioen mogen gaan. 😉
      Fijn dat je van mijn inspanningen geniet!
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  3. Lucie

    Hallo Myriam, ik wil je recept maken, maar begrijp ik het goed dat de saus koud wordt geserveerd, dus dat de room en kokosmelk niet verwarmd of meegekookt worden? Je eindigt dan wel denk ik met 1 litertje saus en dat lijkt me erg veel. Of is het de bedoeling dat je het als een soort soep eet? Vast ook heel lekker, maar dan zou ik het misschien toch liever warm hebben.

    Antwoord
  4. madeleine

    hallo myriam, bedankt voor dit mooie recept, mag van mij nog wel wat pittiger dus extra pepertje toegevoegd. de helft van de sauce is echt genoeg voor 4 tot 6 personen.

    Antwoord
  5. Chris

    Ik heb dit gerechtje vandaag gemaakt en het smaakte voortreffelijk!
    En ik kreeg een goede beoordeling!
    Proficiat ,en zo mogen er nog komen..
    Groetjes van chris

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Scampi in Thaise curry met appeltjes

by Myriam Minne time to read: 2 min
9