Romige knolselder-bloemkoolsoep met foie gras en kaviaar

Zo zo, mijn Valentijnsmenu 2018 valt stilletjesaan in een definitieve plooi. Nog een hoofdgerecht met vis (voor zij die geen vlees eten), nog cakejes voor bij de koffie, nog de allerlekkerste aardbeien gevuld met vodka en dan ben ik er ongeveer. Maar eerst deze romige knolselder-bloemkoolsoep afgewerkt met foie gras én met (Belgische) kaviaar, want voor je ‘scheetje’ mag het iets meer zijn, toch? Scheetje is de troetelnaam die ik aan mijn man geef. Ik weet het: klinkt niet echt elegant, maar na 2 jaar ‘vrijage’ en 21 jaar huwelijk ga ik het nu niet meer afleren, vrees ik.

Ook deze prachtfoto is er eentje van Ekkow.

 

Romige knolselder-bloemkoolsoep met foie gras en kaviaar

 

Recept voor romige knolselder-bloemkoolsoep met foie gras en kaviaar

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 12 personen:
1 kleine knolselder
1 kleine bloemkool
4 liter kippenbouillon
1 klontje boter
Peper en zout

Voor de afwerking:
180 g foie gras de canard entier (in een weckpotje)
1 potje Royal Belgian Caviar
2 dl room (facultatief)
Een handje platte peterselie

 

Werkwijze

Schil de knolselder en snij in stukken.

Verdeel de bloemkool in roosjes.

Stoof de bloemkool en de knolselder samen even aan in boter.

Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 20 min zachtjes koken.

Mix tot een fluweelzachte soep en breng op smaak met (witte) peper en zout.

Mix de foie gras (met het vet dat erbovenop ligt) met peper en zout tot een smeuïge massa. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.

Snijd net voor het serveren van de knolselder-bloemkoolsoep met een dunschiller reepjes van de foie gras en schik die op de soep.

Werk af met een lepeltje kaviaar, een wolkje room (desgewenst) en fijngehakte peterselie.

 

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , ,

Romige knolselder-bloemkoolsoep met foie gras en kaviaar

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: