Hap en Tap logo zonder streep

Rollade van gevogelte en rauwe ham met geitenkaas

26 mei 2014 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vlees of gevogelte

Met de regelmaat van de klok word ik benaderd door merken om samen te werken. Nu ga ik enkel en alleen op die uitnodigingen in, wanneer ik er meer dan 100% achtersta. Toen het voorstel van Lesieur in mijn bus viel, twijfelde ik geen moment: de Isio4 oliΓ«n van Lesieur combineren plezier en gezondheid, een leuze waarin ik mij volledig kan vinden.

Bovendien mag ik een kookworkshop voor 2 personen weggeven bij Les Secrets du Chef! Meer argumenten had ik Γ©cht niet nodig om mijn medewerking te verlenen.

Wat is de bedoeling?
Je gaat aan de slag met de ISIO 4 olie van Lesieur en bezorgt mij een uniek recept (met foto). Uit alle inzendingen kies ik de winnaar.

Het is trouwens helemaal niet moeilijk om met de ISIO 4 te koken, want de olie is een Γ©chte all-rounder, perfect te gebruiken bij het bereiden van seizoensgerechten. De olie is zowel geschikt voor trage bereidingen op lage temperatuur, als voor frituurbereidingen Γ©n voor koude bereidingen (bv. in dressings).

Mooi meegenomen voor de gezondheid is het feit dat de olie Omega 3, Omega 6, Vitamine D Γ©n Vitamine E bevat!

Concreet:

  1. Je haalt als de bliksem een fles Isio4 olie in huis en gaat ermee aan de slag.
  2. Je pent je recept neer en maakt er een foto van.
  3. Je mailt het recept door naar myriam.minne@yahoo.com.
  4. Je kruist je vingers en wacht mijn deskundig oordeel af. πŸ˜‰

Inspiratie nodig? Hier gaan we. Geen fan van geitenkaas? Met kruidenkaas van bv. Philadelphia lukt het ook!

 

IngrediΓ«nten voor 4 personen

4 gevogeltefilets (Mechelse koekoek)
4 sneetjes rauwe ham
Een stronk verse geitenkaas
ISIO 4 olie van Lesieur
2 grote tomaten
Enkele bieslooksprietjes
Peper van de molen
Fleur de sel
Balsamicoazijn

Bereiding

Maak een viergesaus: leg de tomaten 15 seconden in kokend water en leg ze vervolgens in koud water. Verwijder het vel, snijd ze in vier en verwijder de zaadjes. Snijd de kwarten tot een brunoise, breng op smaak met fleur de sel en peper, de fijngesneden bieslook, een straaltje olie en balsamico en zet opzij.

Leg de plakjes ham mooi open. Snijd de gevogeltefilet overlangs net niet volledig door en leg hem op een plak ham. Let erop dat de plak ham groot genoeg is om heel de filet te omhullen. Is dit niet het geval, voeg dan wat ham toe. Kruid het vlees met peper en leg een rolletje geitenkaas van 1 cm dik over heel de lengte van de filet. Blijf 1 cm van de rand aan beide kanten. Rol stevig op, bevestig eventueel met een prikker. De ham moet het geheel mooi omsluiten.

Bak de rollades in een straaltje goed hete ISIO 4. Bak aan alle kanten en zet in de oven op 180Β° C gedurende 12 minuten. Laat 5 Γ  6 minuten rusten op aluminiumfolie. Serveer de filets in hun geheel of snijd ze in schuine plakjes en nappeer met de viergesaus.

Je kan dit gerecht serveren met tagliatelle. Groot en klein zullen er weg van zijn.

Bron: recept van chef Mathias Vosswinkel van het restaurant Hemgie’s voor Lesieur.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Rollade van gevogelte en rauwe ham met geitenkaas

by Myriam time to read: 2 min
0