Pasen rijmt voor mij met eitjes. Chocolade-eitjes uiteraard. Hoe meer, hoe liever! π Maar ook gewoon eitjes, ideaal in een paasbrunch. Toen ik deze roereitjes ontdekte in de Knack Weekend waaruit ik Γ lle recepten wil bloggen (remember mijn speciale challenge) wilde ik die per se nog voor Pasen maken. Ik hou niet zo van vijgen na Pasen… Gelukkig stonden ze in de snelste categorie ‘op tafel in minder dan 30 minuten’.
Ik serveerde de eitjes in de ragfijne porseleinen kommetjes van de Perfect Imperfection tableware van Serax. Bij gebrek aan zon creΓ«erde ik instant lentesfeer met een placemat van de Flora dining collectie van Mistral Home.
Voor 4 personen
400 g gerookt spek
2 mooie trostomaten
1/2 bosje kervel
8 grote eieren
2 el olijfolie
20 cl room
4 gedroogde chilipepertjes
Werkwijze
Verwijder het zwoerd van het spek en snij het spek in reepjes. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de kervel.
Breek de eieren in een grote kom en klop los. Kruid met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op hoog vuur en bak de spekreepjes in 2 Γ 3 minuten goudbruin.
Giet er de eieren bij en zet het vuur lager. Bak de eieren al roerend 1 Γ 2 minuten; ze mogen niet helemaal stollen, maar moeten nog smeuΓ―g zijn. Giet er al roerend de room bij en haal de pan van het vuur.
Schep er de tomatenblokjes door en meng goed.
Verdeel de roereieren over vier kommetjes. Verkruimel een gedroogd pepertje over elk kommetje en werk af met de kervelblaadjes. Serveer meteen met een rauwkostslaatje.
Bron: recept uit het magazine 100 toprecepten lente, extra editie nr 47 van Knack Weekend.
deze maak ik al jaren voor me klaar spek ,tomaat en ei.Heerlijk ,leker en eenvoudig.Jij geeft er een extra toets aan.Top
Leuk om te zien dat mijn oude recepten ook nog aanspreken!