- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Panna cotta van kokosmelk, mango, passievruchten en frambozen

Panna Cotta frambozen

Lente vandaag! OK. OK. Je hoort me niet klagen. De lente hangt al een tijdje in de lucht en de temperaturen zijn al aardig opgeklommen de laatste weken. Maar vandaag is het officieel: L.E.N.T.E!

En dat vier ik graag met een lentefris dessertje: een panna cotta, maar dan wel in een speciale versie, met kokosmelk en witte chocolade. Uiteraard afgewerkt met fruit, nog niet van eigen bodem, maar binnenkort. Dan werk ik deze af met een Beervelds aardbeitje!

Nodig voor 8 personen

Voor de panna cotta:
200 g room
300 g kokosmelk
100 g suiker
100 g witte chocolade
1 vanillestok
2 blaadjes gelatine

Voor de gel van passie & mango:
1,5 dl mangocoulis
1,5 dl passievruchtencoulis
100 g suiker
3 g agar-agar

Voor de garnituren:
24 verse frambozen
Lemoncress
Brunoise van mango
Pistachenootjes

Bereiding

Voor de panna cotta:
Week de gelatine in koud water.
Breng de room, de doormidden gesneden en leeggeschraapte vanillestok, de suiker en de kokosmelk aan de kook.
Laat de witte chocolade smelten in de warme room en voeg de gelatine toe.
Haal de vanillestok eruit en laat afkoelen. (Indien je de panna cotta te warm in de potjes giet, dan krijg je velvorming).
Giet in een glas of kommetje en laat opstijven.

Voor de gel van passie & mango:
Breng alles samen aan de kook en laat opstijven.
Cutter tot een gladde gel in de blender.

Voor de garnituren:
Snijd de mango in mooie brunoise.
Werk het dessert af met de lemon cress, brunoise van mango, frambozen, pistachenootjes en de gel van passievruchten en mango.

Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post