Hap en Tap logo zonder streep

Panna cotta met siroop van rode bessen

18 jul 2012 | Dessert, Zoet

Er zijn wel 1001 recepten voor panna cotta. Dit is er eentje van. Lekker fris, fruitig en zomers. Om bij dit hondenweer dus op te lepelen met je ogen dicht, dromend van exotische stranden…

Β 

IngrediΓ«nten voor 4 glaasjes

Voor de panna cotta
20 cl room 40%
25 cl melk
25 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 vanillestok
2 g agar agar

Voor de siroop (je zal er meer dan voldoende hebben om je 4 glaasjes af te werken, maar deze siroop bewaart uitstekend in de frigo en is heel lekker om een yoghurt natuur op Β smaak te brengen bijvoorbeeld).
250 g rode bessen
60 g suiker
10 cl water

4 kleine trosjes rode bessen voor de afwerking

Bereiding

Meng in een kom alle ingrediΓ«nten voor de panna cotta. Splijt het vanillestokje met de punt van een mes in de lengte open en schraap het merg eruit en voeg toe. Breng aan de kook en laat goed 2 minuten doorkoken, terwijl je constant roert.
Giet de panna cotta in de glaasjes en laat 15 minuten afkoelen op kamertemperatuur. Plaats ze vervolgens 2 uur in de koelkast.

Voor de siroop:
Was de besjes goed en breng ze – zonder de steeltjes te verwijderen – samen met de suiker en het water in een kom aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de siroop indikt (7 minuten ongeveer).
Filter de siroop in een puntzeef. Duw de bessen goed aan met een lepel om er alle sap uit te persen.
Laat afkoelen.
Giet net voor het afwerken de siroop op de panna cotta en werk af met een trosje besjes.

Bron: La Cuisine des Mamans

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.486 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Panna cotta met siroop van rode bessen

by Myriam time to read: 1 min
0