- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekaramelliseerde ananas

 

Pancakes met Liefmans Yell'Oh en gekaramelliseerde ananas

 

Recept voor pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekaramelliseerde ananas

(Voor)bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
140 g zelfrijzende bloem
1 ei
250 ml Liefmans Yell’Oh
50 g cashewnoten
2 el kokosrasp
1 ananas
1 limoen
200 g Griekse yoghurt
Neutrale olie
Snufje zout
1 tl vloeibare honing

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150° C.

Voor de pancakes:
Zeef het meel boven een grote kom. Voeg het ei, de Liefmans Yell’Oh en een snufje zout toe. Meng kort, er mogen nog klontertjes zichtbaar zijn.

Verhit een scheutje neutrale olie in een pan (laat de pan goed heet worden) en bak een kleine pollepel van het beslag tot een pancake op middelhoog vuur.

Als er bubbeltjes aan het oppervlak komen, draai je de pancake om.

Herhaal met de rest van het beslag. Stapel de pancakes op een bord en houd ze warm in de voorverwarmde oven.

Hak de cashewnoten in kleine stukjes, rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof.

Meng de geroosterde cashewnoten met de kokosrasp, zet opzij.

 

Voor de ananas:
Schil de ananas en snijd hem in dobbelsteentjes van 1 cm.

Bak de ananasblokjes 5-10 minuten een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. De ananas zal karameliseren. Roer regelmatig om.

Rasp de schil van de limoen en meng de zeste met de Griekse yoghurt en de vloeibare honing.

Leg op elk bord 2 pancakes, schep er een portie gekarameliseerde ananasbokjes op en een toefje yoghurt.

Bestrooi met het cashew-kokosmengsel.

Related Post