Pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekaramelliseerde ananas

Een kort, maar krachtig mailtje kreeg ik: “Heerlijk weer als dit vraagt om een verfrissend apéro-bier met een tropische bite en zomers geel kleurtje. We sturen je daarom graag maandag een Smartmat met daarin een leuk recept en alle ingrediënten om iets heerlijks te maken. En natuurlijk zitten er ook flesjes Liefmans Yell’Oh en bijhorende glazen in 😊.”  Ola Pola! Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Nu moet ik schoorvoetend toegeven dat ik nogal nieuwsgierig ben van aard. Nobody is perfect… 😁

Dus toen de Smartmat chauffeur (later dan aangekondigd, mijn curiositeit werd serieus op de proef gesteld!) de langverwachte doos afleverde, kon ik ze niet snel genoeg openmaken. Toen ik er de ingrediënten voor deze pancakes in ontdekte, was ik verbaasd. Melk vervangen door bier? Wat zou dàt geven? Wel, het resultaat mag er zijn. Ik ga zelfs meer zeggen: dit receptje ga ik nog maken. En de ‘rappel’ van de ananas, ook aanwezig in het bier, maakt het helemaal af!

 

Pancakes met Liefmans Yell'Oh en gekaramelliseerde ananas

 

Recept voor pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekaramelliseerde ananas

(Voor)bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
140 g zelfrijzende bloem
1 ei
250 ml Liefmans Yell’Oh
50 g cashewnoten
2 el kokosrasp
1 ananas
1 limoen
200 g Griekse yoghurt
Neutrale olie
Snufje zout
1 tl vloeibare honing

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150° C.

Voor de pancakes:
Zeef het meel boven een grote kom. Voeg het ei, de Liefmans Yell’Oh en een snufje zout toe. Meng kort, er mogen nog klontertjes zichtbaar zijn.

Verhit een scheutje neutrale olie in een pan (laat de pan goed heet worden) en bak een kleine pollepel van het beslag tot een pancake op middelhoog vuur.

Als er bubbeltjes aan het oppervlak komen, draai je de pancake om.

Herhaal met de rest van het beslag. Stapel de pancakes op een bord en houd ze warm in de voorverwarmde oven.

Hak de cashewnoten in kleine stukjes, rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof.

Meng de geroosterde cashewnoten met de kokosrasp, zet opzij.

 

Voor de ananas:
Schil de ananas en snijd hem in dobbelsteentjes van 1 cm.

Bak de ananasblokjes 5-10 minuten een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. De ananas zal karameliseren. Roer regelmatig om.

Rasp de schil van de limoen en meng de zeste met de Griekse yoghurt en de vloeibare honing.

Leg op elk bord 2 pancakes, schep er een portie gekarameliseerde ananasbokjes op en een toefje yoghurt.

Bestrooi met het cashew-kokosmengsel.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekaramelliseerde ananas

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: