Nodig voor een 10-tal ontbijtwafels
125 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
50 g kristalsuiker
2 eieren
250 g bloem
1 tl bakpoeder
300 ml volle melk
225 g spekreepjes
Werkwijze
Verwarm het wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
Klop de zachte boter samen met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en klop deze even op.
Doe vervolgens de bloem, het bakpoeder en de volle melk in de kom en klop het geheel tot een egaal beslag. Qua dikte is wafelbeslag dikker dan bijv. pannenkoekenbeslag.
Nu kan je de spekreepjes door het beslag scheppen maar om ze meer smaak te geven, laat je ze beter eerst even kort bakken. Verdeel ze daarna apart over het wafelijzer en schep een kleine pollepel van het wafelbeslag over de spekreepjes.
Doe het wafelijzer dicht en bak de ontbijtwafels in 5 min goudbruin en gaar. Serveer de warme ontbijtwafels met spek en maple syrup of stroop.
Bron: recept van de blog Oh My Foodness.