Hap en Tap logo zonder streep
Oreo

No bake chocolade Oreo taart

19 jul 2015 | Gebak en koekjes, Zoet

Ik moet iets bekennen. Ik raak snel enthousiast. Maar dan Γ©cht enthousiast. Een beetje over-the-top enthousiast. Dus toen ik dit recept op Pinterest ontdekte (where else?), was ik helemaal door het dolle heen:
1. een recept met Oreo’s, I love them!
2. een recept met chocolade (en ik had net 2 zakken voor de prijs van 1 gekocht bij Valrhona),
3. nog een recept dat in mijn favoriete bakvorm kon (da’s na de kilometertaart met vijgen en aardbeien en de kilometertaart met rabarberΒ al de 3de taart op nog geen maand!)
4. het hoefde niet in de oven, toch ook mooi meegenomen met de temperaturen die we nu hebben.

Wel, al dat enthousiasme werd niet getemperd na het maken en proeven. Dit is een taart voor echte chocoholics.Β De krachtige smaak van de cacao is nadrukkelijk aanwezig. Dit is chocolade in zijn pure essentie. Ik kwijl nog na… πŸ˜‰

Nodig voor 1 taart

Voor de Oreo korst:
300 g Oreo’s
100 g boter, gesmolten

Voor de chocoladeroom vulling:
190 g room 40% vet
200 g donkere chocolade
50 g boter

Voor de afwerking:
4 of 5 gehalveerde Oreo’s
Chocolade druppels

 

Bereiding

Doe de Oreo koekjes in een blender en pulse tot je grove kruimels bekomt. Voeg de gesmolten boter toe en blend tot een homogene massa.

Doe de mengeling in een langwerpige bakvorm (bij voorkeur metΒ een uitneembare bodem wat het makkelijk maakt om de afgewerkte taart eruit te halen) en druk goed aan op de bodem en de zijkanten tot je overal een even dikke laag krijgt. Zet de vorm in de diepvriezer terwijl je de chocolade vulling maakt.

Breng in een sauspan de room aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade en boter toe. Laat 5 minuten rusten. Roer dan tot alles opgelost is en je een gladde ganache bekomt. Giet de chocolade vulling over de Oreo korst en werk af met enkele gehalveerde Oreo’s en chocoladedruppels.

Zet minstens 2 uur in de koelkast en liever nog een hele nacht. Haal de taart uit de vorm, serveer en geniet!

Bron: recept van de Spaans- en Engelstalige blog La Receta de la Felicidad.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.486 andere abonnees

ARCHIEF

9 Reacties

  1. Monique

    Bedankt voor dit geweldige recept!! Ik heb als topping gekozen voor vers rood fruit..lekker en een mooi plaatje. En dit recept was voor mij een gelegenheid om zo'n vorm aan te schaffen…perfect!

    Antwoord
  2. Monique

    Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    Antwoord
  3. Hap & Tap

    Leuk om dit te lezen, Monique. Ja, die vorm is echt geweldig. Ik heb er eerder deze week ook een recept van een hartige taart mee geblogd. Is gewoon eens iets anders dan een ronde vorm. Veel plezier ermee!

    Antwoord
  4. Julie Segers

    Hallo,

    Een klein vraagje. Ik wil morgen deze oreo taart maken, maar wat ik me afvroeg: gebruik je voor de korts een volledig oreokoekje of enkel het koekje zonder de witte vulling?

    Antwoord
  5. Hap & Tap

    Dag Julie
    Het volledige koekje gaat erin, hoor!
    Succes en smakelijk!
    Myriam

    Antwoord
  6. COR/BAKPLAAT

    Ja en daar wordt het heel lekker smeuΓ―g van

    Antwoord
  7. Karel de Kock

    O-oohh…. wat is deze taart lekker!

    Wat ik erg leuk vond is dat de familie heel enthousiast reageerde toen ze hiervan aten.

    Bedankt voor dit heerlijke recept.

    Antwoord
  8. Sil Raeyen

    Kan je de vulling ook maken met witte chocolade? Of met de vulling van de oreo’s?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Sil
      Je zou dat kunnen doen, maar dan wordt het wel mierzoet. De bittere chocolade zorgt voor een mooie balans met de de zoete Oreo’s.
      Witte chocolade is (veel) zoeter.
      Succes!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

No bake chocolade Oreo taart

by Myriam time to read: 1 min
9