Hap en Tap logo zonder streep

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

28 mei 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Dat ik dol ben op cuberdonsΒ is een understatement. Je moet maar eens cuberdon ingeven in de zoekbalk op de home pagina en je komt wel wat recepten tegen met het zoete goedje… Toen ik van Sarah van Yapado de vraag kreeg of ik de nieuwe cuberdon stroop van Geldhof wou testen, hoefde ik dan ook geen 2 maal na te denken. De hamvraag was alleen: wat zou ik maken? Ik kon me er snel van afmaken door bv. vanilleijs te maken met een swirl van cuberdon stroop, maar dat was me te eenvoudig. Ik koos voor het mooie contrast tussenΒ friszuur enΒ mierzoetΒ vanΒ deze mini-cheesecakes. It was love at first bite!

 

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

 

IngrediΓ«nten voor 4 mini-cheesecakes van ca. 10 cm diameter

450 g Griekse yoghurt
300 g Philadelphia
15 cl volle room
30 g bloem
120 g suiker
3 eieren
120 g Petits beurre koekjes
60 g zachte boter
240 g frambozen
Β½ Β gelatineblaadje
4 el cuberdon stroop

 

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

 

Werkwijze

Laat eerst de Griekse yoghurt uitlekken: leg een stuk doek in een zeef en keer er de yoghurt in om. Laat gedurende 1 uur uitlekken.

Verwarm de oven voor bij 160Β° C en week de gelatine in ruim koud water.

Knijp de gelatine uit en warm ze op in de microgolf gedurende 1 minuutje.

Breek de koekjes in stukken en maal ze tot poeder in een blender. (In een vijzel lukt ook!). Voeg de boter toe en mix opnieuw tot je een homogene pasta krijgt.

Boter de vormpjes in en beleg de bodems met bakpapier.Β Je gebruikt best vormpjes met een losse bodem, anders gaan de cheesecakes heel moeilijk uit te halen zijn.

Verdeel de koekjes-botermengeling op de bodem van je vormen en druk goed aan. Je kan dit doen met de onderkant van een glas of met de achterkant van een lepel bv.

Giet deΒ Philadelphia, suiker en bloem in een mengkom en meng alles stevig door.Β Voeg de uitgelekte yoghurt toe en meng. Voeg de room toe en meng opnieuw. Voeg nu de eieren een voor een toe, waarbij je pas het volgende ei toevoegt wanneer het vorige werd opgenomen. Voeg ook nog de gesmolten gelatine toe.

Voeg tot slot de frambozen toe en meng snel. Verdeel de crème over de vormen.

Zet de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak ze gedurende 15 min. Verlaag de temperatuur tot 140Β° C en bak nog 25 min verder. Zet de oven uit en laat de mini-cheesecakes afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Zet de mini-cheesecakes in de koelkast tot ’s anderendaags.

Werk de mini-cheesecakes af met enkele frambozen en een lepeltjeΒ cuberdon stroop. Serveer meteen.

Uiteraard kan je ook opteren voor 1 grote cheesecake.

 

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

 

Bron: recept geΓ―nspireerd op een recept van de blog Dorian cuisine.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.488 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Mini-cheesecakes met frambozen en cuberdon stroop

by Myriam Minne time to read: 2 min
0