Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

De mooiste momenten in mijn carrière als foodblogger beleefde ik dankzij San Pellegrino: in 2015 mocht ik op uitnodiging van San Pellegrino met 5 vriendinnen aanschuiven bij Tim Boury*, ondertussen goed voor 2 Michelin sterren en vorig jaar was ik door het prestigieuze Italiaanse watermerk uitgenodigd om de 10de verjaardag van Dinner in the Sky mee te maken. Dit jaar kwam daar weer een bijzondere en onvergetelijke ervaring bij: ik mocht met een select clubje foodbloggers naar de bron van het iconische bruisende water. Letterlijk. Ik reisde naar Milaan en naar San Pellegrino Terme, het dorpje waar het allemaal begon in 1899 en nog steeds gebeurt. Reizen jullie even met me mee op deze Tastefully Italian Journey?

 

Plat of bruisend? Plat én bruisend!

Na een vlotte vlucht en een snelle check-in in ons design & fashion NHOW hotel (later/lager meer hierover) werden we naar een van de fijnste restaurants van Milaan, Carlo e Camilla in Segheria, gebracht voor een water & wine tasting met sommelier Ciro Fontanesi. We proefden er de heerlijkste hapjes en wijnen en ‘werden geforceerd’ om daar telkens San Pellegrino én Acqua Panna, het platte broertje (of moet dat zusje zijn?) van San Pellegrino bij te drinken. Doel van deze tasting was om ons het effect van Acqua Panna en San Pellegrino aan den lijve – t.t.z. de smaakpapillen – te laten ondervinden.

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Onze conclusie: bij een maaltijd moet je beide drinken. En neen, dit is geen verkoopspraatje, maar gewoon een vaststelling van allemaal getrainde foodbloggers/proevers. Het zit namelijk zo: de smaak van Acqua Panna is heel zacht, waardoor je het gerecht dat je aan het eten bent of de wijn die je aan het drinken bent, gewoon blijft verder proeven, na je glaasje Acqua Panna. Dat is helemaal anders met San Pellegrino. Het bruiswater bevat enorm veel mineralen – het verblijft dan ook 30 jaar onder de grond – waardoor het als een frisse douche over je smaakpapillen walst… Hierna ben je helemaal klaar voor een volgend gerecht en/of wijntje.

Na zoveel opgedane kennis, restte er ons niks anders dan die aan de praktijk te toetsen met een bijzonder fijn diner van de hand van niemand minder dan 2-Michelin sterrenchef Carlo Cracco. Op het menu:

Poached egg, mushrooms and ‘soil’

Risotto with pumpkin and squid

BBQ Pluma Pork with seasonal vegetables

Chocolate, pumpkin and amaretti

Wines Selection:
Langhe Arneis, Carlo Giacosa
San Martino, Masari

Acqua Panna – Carressingly smooth
San Pellegrino – Pleasantly sparkling

Wat een superavond was dat! Een ongelooflijk mooi industrial chic kader, de heerlijkste spijzen en dranken en bijzonder aangenaam gezelschap: allemaal gelijkgestemde foodiezielen. Ik sliep als een roosje in mijn kingsize bed.

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Een DJ bij het ontbijtbuffet? In NHOW hotel kan dat!

Ik sliep al in heel veel hotels in alle uithoeken van de wereld, maar nog nooit, nog nergens maakte ik het mee dat er een DJ het ontbijt opluisterde met zijn beats. Wel, in Milaan kan dat. Wat ik ook nog nooit meemaakte, was zo’n uitgebreid ontbijtbuffet. Stel je je het allerruimste ontbijtbuffet voor en verzin er dan nog een dessertenbuffet bij. Wel, dan heb je het ontbijt bij het NHow hotel. Werkelijk àlles voor de zoetebek is aanwezig: van brownies tot macarons, van donuts tot lolly’s,… Je kan het zo gek niet bedenken of they have it!

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Daarvoor alleen al zou ik willen teruggaan, maar ook voor de bijzonder ruime en sfeervolle kamers, de prachtige lobby met trendy design elementen én met snoepjes. Heaven on earth voor mij dus! 😀

 

San Pellegrino, na een ondergrondse reis van 30 jaar op de beste tafels wereldwijd

Na het copieuze ontbijt waar ik mij uitgebreid aan tegoed deed, was het tijd om te vertrekken naar San Pellegrino Terme, 70 km verder, waar de bottelarij van San Pellegrino is ondergebracht. San Pellegrino Terme is een klein dorpje met minder dan 5000 inwoners, maar van waar de export van meer dan 1 miljoen (!) flessen bruiswater gebeurt naar 145 landen wereldwijd. Ons bezoek zal trouwens een van de laatste geweest zijn aan de fabriek in zijn huidige staat. Heel binnenkort starten immers de werken waarbij de hele fabriek op 3 jaar tijd een totale make-over zal krijgen. Het prestigieuze project werd toegekend aan het Deense architectenbureau BIG (Bjarke Ingels Group) dat o.a. het stadion van FC Barcelona ontwierp en momenteel bezig is aan de opbouw van het Two World Trade Center in New York. Ontdek hier wat BIG in petto heeft met San Pellegrino.

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Dat de fabriek aan vernieuwing toe is, mag niet verbazen. Ze is immers reeds meer dan 100 jaar in gebruik. Het begon allemaal in 1899 met het kuuroord, waar hooggeplaatste policitici, acteurs,… kwamen van genieten omwille van het deugddoend effect op hun gezondheid. Ze dronken er het (toen nog platte) water en wilden daar ook thuis van genieten. Om het lange transport te kunnen garanderen, werd er koolzuur aan toegevoegd. Uiteindelijk viel dat zo in de smaak dat besloten werd om enkel nog bruiswater te produceren. Een uitstekende keuze, want het watermerk is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande merken dat op de tafels van ’s werelds beste restaurants staat.

 

https://www.sanpellegrino.com/be/nl/

 

Naast het bruiswater werd het gamma inmiddels uitgebreid met limonades en daar komen volgend jaar – met een beetje geluk ook in België – nieuwe bruisende ice tea’s bij. Fingers crossed!

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Na een rondleiding door het museum waar de leukste retroaffiches dingen om onze aandacht, krijgen we een speciale outfit aangemeten voor het eigenlijke bedrijfsbezoek: veiligheidsschoenen, overall, fluorescerend hesje, petje, veiligheidsbril tot en met oordoppen,… We zien er niet uit, maar hebben de dikste pret!

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Bressaola, coppa, pancetta, lardo, prosciutto en prosecco, een aperitivo molto gustoso!

Vergeef me als er fouten in dit subtiteltje geslopen zijn. Blame it on Google Translate. Na het bedrijfsbezoek scheuren we van de honger en worden we met onze poepchique van (in Italië lijkt alles wel in stijl te gebeuren) naar ons lunchadresje gebracht: de Osteria della Brughiera van chef Paolo Benigni, goed voor 1 Michelin-ster. We duiken meteen de kelder in waar we getrakteerd worden op de lekkerste Italiaanse delicatessen ever. Allemaal voor onze neus vers van het mes gesneden! Oh dio mio (Italiaans voor Oh My God?)! Vergeet me de uitroeptekens, maar ik wil echt wel benadrukken dat deze ‘eenvoudige’ lunch, bestaande uit niets meer dan brood en vlees van de beste kwaliteit, een van mijn beste smaakervaringen van het afgelopen jaar is geweest. Afsluiten doen we met pappardelle met eendenragù en een soepje van kaki als postre.

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Het casino en de wellness van San Pellegrino Terme, 2 toeristische trekpleisters

Van de Osteria gaat het naar het casino. Ongelooflijk hoe zo’n klein dorpje over zo’n mooi, oud, statig casino beschikt. Helaas is het casino enkel nog toegankelijk voor groepen zoals die van ons. Als privé persoon moet je het stellen met de beeltenis van het casino op het etiket van de San Pellegrino flessen.

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Waar je wél naartoe kan, dat is de spa. En wat voor een spa! Nu ben ik absoluut niet thuis in het wereldje van wellnesscentra – ik ben eerder het actieve type – maar wat was dat, zeg! Ik voelde me precies Cleopatra in mijn witte badjas op de marmeren tegels van het badhuis. (Nu weet ik wel dat Cleopatra uit Egypte komt en dat ik nu in Italië ben, maar ik kan niet zo direct op een Italiaanse historische dame komen. Geschiedenis is nooit mijn sterkste vak geweest op school. 😁). Wat een pracht! Wat een verwennerij! Pure luxe! Nu ja, de spa werd dan ook genomineerd voor de “Beste spa ter wereld Award” van 2017. Het is duidelijk: Italianen hebben smaak en stijl. Alleen om de stijlvolle fashion te ontdekken, was er geen tijd meer over. Ik moet nog eens terugkomen. (Wie weet, volgend jaar, wanneer Club Brugge in de Champions League uitkomt tegen AC Milaan… Wishful thinking).

 

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

 

Bedankt, Deborah van King George en Alexia van San Pellegrino voor de uitnodiging. Het water met een ster bezorgde me alweer een sterrenervaring! “Geniet volop van elk moment” is de slagzin van de nieuwe TV-commercial van San Pellegrino. Wel, dat heb ik gedaan! Met volle teugen. Letterlijk en figuurlijk!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , ,

Milano: stad van fashion, good food en San Pellegrino

by Myriam Minne time to read: 5 min
0
%d bloggers liken dit: