- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Meringuetaart met chocolade, hazelnoot en koffie

Meringuetaart met chocolade, hazelnoot en koffie

 

Meringuetaart met chocolade, hazelnoot en koffie

 

Recept voor meringuetaart met chocolade, hazelnoot en koffie

(Voor)bereidingstijd: 1 u
Baktijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten voor 8 à 10 personen:
4 eiwitten
125 g griessuiker
1 tl  Maïzena
1 tl azijn
125 g poedersuiker
100 g hazelnootpoeder

Voor de chocoladecrème:
200 g chocolade gemengd (puur, wit, melk) of chocolade naar keuze
2 el zeer sterke koffie
350 g zeer koude mascarpone
5 cl zeer koude room (ik gebruik altijd de slagroom 40% vet van Campina)
2 kleine eieren

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 100° C.

Klop de eiwitten tot sneeuw met 1 snufje zout. Giet er de griessuiker beetje bij beetje bij, terwijl je blijft kloppen. Klop de meringue nog verder op volle kracht gedurende 5 min.

Voeg vervolgens de Maïzena, de azijn en de poedersuiker toe. Meng snel. Spatel er vervolgens kort het hazelnootpoeder onder. Klop niet meer! Het mengsel moet luchtig blijven!

Maak met behulp van een uitsteekring van 18-20 cm diameter 4 hazelnootmeringue cirkels van ca. 1 cm dik op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Neem de uitsteekring weg. Zet de meringue cirkels gedurende 30 min in de voorverwarmde oven zodat ze nog zacht blijft. Laat afkoelen.

 

Voor de chocoladecrème:
Smelt de chocolade au bain-marie met de koffie. Neem de gesmolten chocolade van de bain-marie en laat lauw worden.

Klop de mascarpone en de room tot een mousseachtige textuur.

Scheid de dooiers en de eiwitten. Voeg de dooiers bij de afgekoelde gesmolten chocolade en meng die al kloppend onder de mascarponemousse. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw met 1 snufje zout en spatel die vervolgens in 3 keer met de chocoladebereiding.

Zet de chocoladecrème indien nodig 30 min in de koelkast.

Smeer een laag chocoladecrème op een meringue cirkel, leg er een tweede meringue schijf op en ga zo door. Eindig met een meringue schijf.

Strijk de rest van de crème met chocolade en koffie rondom de meringuetaart uit, waarbij je de crème mooi glad strijkt. Serveer en geniet!

 

Meringuetaart met chocolade, hazelnoot en koffie

 

Bron: een recept vertaald van de website Elle à Table.

BewarenBewaren

Related Post