Nodig voor 12 hapjes
250 g gehakt rundsvlees
24 plakjes carpaccio
Enkele kappertjes
Peterselie
1 tl mosterd
12 kwarteleitjes
Voor de aïoli:
1 teentje look
1 tl mosterd
50 g olijfolie
50 g volle room
1 eidooier
Scheutje citroensap
Peper en zout
Voor de pesto:
30 g Parmezaanse kaas
30 g basilicum
2 el pijnboompitten, geroosterd
½ teen knoflook
1 mespuntje zout
75 ml extra vergine olijfolie
Peper
Bereidingswijze
Verpak de ossehaas in folie en vries in. Na enige tijd kan je dunne plakjes snijden met een vleessnijmachine.
Maak een appareil van gehakt rundvlees, kappertjes, peterselie en mosterd.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg twee plakjes rundvlees kruislings over elkaar en leg in het midden de tartaar. Vouw de lapjes dicht tot een mooie kubus.
Voor de pesto:
Rasp de Parmezaanse kaas.
Haal de blaadjes basilicum van de takjes.
Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.
Breng op smaak met peper.
Voor de aïoli:
Doe alle ingrediënten voor de aïoli in een blender en mix tot je een mayonaise bekomt.
(Voeg de pesto bij de mayonaise.)
Bak spiegeleitjes van de kwarteleitjes.
Schroei de kubusjes rondom dicht in een hete pan, maar zorg ervoor dat de tartaar binnenin rauw blijft.
Schik alles op een bordje. Serveer meteen! Ik was zo vrij om de kubus middendoor te snijden, zodat je de rauwe tartaar ziet.
Bron: recept gekregen van mijn moateke Annie.