En nu we het toch hebben over vuur en doven… Mijn vuur om de Belgian Food Blog Awards te winnen, is nog lang niet gedoofd… ?Β Hebben jullie al voor me gestemd? Je hoeft geen e-mailadres of zo op te geven. 2 kliks volstaan! Wat moet je doen?
1. Surfen naar de site van Belgian Food Blog Awards
2. Naar beneden scrollen naar de categorie Best Baking & Sweets
3. Klikken op de desbetreffende knop
4. Tussen de 5 genomineerden klikken opΒ Hap & Tap.
Ik blijf jullie eeuwig dankbaar!Β ?
Tableware: diep bordje van Anita Le Grelle uit de Terres de RΓͺve collectie van Serax, mij vriendelijk aangeboden door Kookstudio DβHondt.
Nodig voor 4 personen
Bereiding: 45 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voor de langoustineroomsoep:
16 middelgrote langoustines
olijfolie
1 dl cognac
6 dl lichte kippenbouillon
1 groot glas witte wijn
2 fijngehakte sjalotten
2 fijngehakte tenen knoflook
een viertal stengels peterselie
4 dl room
Peper en zout
Bladpeterselie
Bereidingswijze
Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om.
Flambeer met cognac (zet je dampkap uit!) om de schalen bros te maken en blus met de kippenbouillon. Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en peterseliestengels toe en laat op een laag vuur inkoken met 1/3. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met 1/3.
Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer laag, de soep mag slechts zacht pruttelen. Pocheer er de langoustines net gaar in. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden bladpeterselie. Serveer de langoustineroomsoep met brood.
Bron: recept van de website Knack Weekend.
De lepel ligt wel langs de verkeerde kant op de foto!
Spijtig .
Wilfried
PS :Misschien voor linkshandige gastronomen?
De foto met de lepel aan de verkeerde kant is nu weggehaald, Wilfried.
hallo Myriam,
het zal een moeilijke keuze worden : de groene aspergesoep of deze.
ze zien er alle twee lekker uit en ik zal ze zeker uitproberen.
ik heb ook gestemd hoor voor jou !!!!!
groetjes Patricia
Goch Patricia
Ik ga het je nog moeilijker maken, vrees ik.
Gisterenavond hebben we in de kookles aan Spermalie een heerlijk gerookt soepje gemaakt met peterseliewortel, venkel en kokkels.
Dat ga ik binnenkort ook nog bloggen, denk ik.
Keuzestress! π
Groetjes
Myriam
Dag Myriam
Kan je dit een dag op voorhand maken denk je en dan als amuse serveren in een kleinere versie?
Eventueel het moment zelf terug opwarmen en dan de langoustines erin doen?
Mvg
Christina
Dat kan zeker en vast, Christina. Lekker!
Succes en smakelijk!
Myriam