Hap en Tap logo zonder streep
Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

20 sep 2017 | Soep

Was mijn groene aspergesoep van vorige week nog een relatief voordelig feestsoepje, dan is deze langoustineroomsoep een duur(der) exemplaar. Langoustines zijn nu eenmaal dure beestjes. Maar o, o, o wat is deze langoustineroomsoep lekker. En helemaal niet zo moeilijk om te maken. Al heb ik wel niet gekozen voor gemakkelijk in mijn beschrijving, maar voor gemiddeld. Er moet immers geflambeerd worden en ik kan me voorstellen dat dat nogal wat mensen afschrikt. Al is dat eigenlijk nergens voor nodig. Je zorgt er gewoon voor dat je dampkap uitstaat en dat je van die lange lucifers hebt. Alcohol, in dit geval cognac, in de pan, even de vlam van de lucifer ertegen en je krijgt een mooi vlammenspel. Ofwel blus je dat met de kippenbouillon, ofwel laat je het vuur vanzelf doven.

En nu we het toch hebben over vuur en doven… Mijn vuur om de Belgian Food Blog Awards te winnen, is nog lang niet gedoofd… ? Hebben jullie al voor me gestemd? Je hoeft geen e-mailadres of zo op te geven. 2 kliks volstaan! Wat moet je doen?
1. Surfen naar de site van Belgian Food Blog Awards
2. Naar beneden scrollen naar de categorie Best Baking & Sweets
3. Klikken op de desbetreffende knop
4. Tussen de 5 genomineerden klikken op Hap & Tap.

Ik blijf jullie eeuwig dankbaar! ?

Tableware: diep bordje van Anita Le Grelle uit de Terres de Rêve collectie van Serax, mij vriendelijk aangeboden door Kookstudio D’Hondt.

 

Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

 

Nodig voor 4 personen

Bereiding: 45 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Voor de langoustineroomsoep:
16 middelgrote langoustines
olijfolie
1 dl cognac
6 dl lichte kippenbouillon
1 groot glas witte wijn
2 fijngehakte sjalotten
2 fijngehakte tenen knoflook
een viertal stengels peterselie
4 dl room
Peper en zout
Bladpeterselie

 

Bereidingswijze

Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om.

Flambeer met cognac (zet je dampkap uit!) om de schalen bros te maken en blus met de kippenbouillon. Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en peterseliestengels toe en laat op een laag vuur inkoken met 1/3. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met 1/3.

Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer laag, de soep mag slechts zacht pruttelen. Pocheer er de langoustines net gaar in. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden bladpeterselie. Serveer de langoustineroomsoep met brood.

 

Bron: recept van de website Knack Weekend.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

6 Reacties

  1. Wilfried Van de Sande

    De lepel ligt wel langs de verkeerde kant op de foto!
    Spijtig .
    Wilfried
    PS :Misschien voor linkshandige gastronomen?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      De foto met de lepel aan de verkeerde kant is nu weggehaald, Wilfried.

      Antwoord
  2. patricia

    hallo Myriam,
    het zal een moeilijke keuze worden : de groene aspergesoep of deze.
    ze zien er alle twee lekker uit en ik zal ze zeker uitproberen.
    ik heb ook gestemd hoor voor jou !!!!!
    groetjes Patricia

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Goch Patricia
      Ik ga het je nog moeilijker maken, vrees ik.
      Gisterenavond hebben we in de kookles aan Spermalie een heerlijk gerookt soepje gemaakt met peterseliewortel, venkel en kokkels.
      Dat ga ik binnenkort ook nog bloggen, denk ik.
      Keuzestress! 😉
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  3. Christina Tsiaflakis

    Dag Myriam

    Kan je dit een dag op voorhand maken denk je en dan als amuse serveren in een kleinere versie?
    Eventueel het moment zelf terug opwarmen en dan de langoustines erin doen?

    Mvg
    Christina

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat kan zeker en vast, Christina. Lekker!
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

by Myriam Minne time to read: 2 min
6