Hap en Tap logo zonder streep
Kersttulband met Baileys Irish Cream

Kersttulband met Baileys Irish Cream

11 dec 2015 | Gebak en koekjes, Zoet

Vorig jaar kreeg ik een bundt cake vorm van Nordic WareΒ cadeau en hoewel ik heel vaak bak (de helft van mijn recepten vallen in de categorie dessert en/of gebak, merkte ik toen ik onlangs aan het overschakelen was van mijn blogspot naar mijn nieuwe website), had ik sedert mijn rode bessen en citroen bundt cake niks meer gemaakt in mijn mooie vorm… Shame on me!Β De hoogste tijd dus om mijn bundt vorm van onder het stof te halen. Zeker nu kerst voor de deur staat…Β Vraag me niet waarom, maar voor mij is een kersttulband het ideale gebak voor Kerstmis, net zoals een kerststronk trouwens.

En Baileys vind ik ook al in zo’n X-mas sfeertje baden. Dus toen ik op Liv For Cake, een blog die ik sinds kort met veel plezier volg,Β deze kersttulband met Baileys Irish Cream zag passeren, wist ik het meteen: die komt nu helemaal bovenaan mijn TO DO-lijstje te staan. Er staat er trouwens nog een hoog in deΒ ranking, ook een bundt en ook van Liv. Hopelijk binnenkort meer hierover.

Maar in afwachting niks dan lof voor dit exemplaar: lekker moist (nΓ¨s in ’t West-Vlaams) en prachtig van model. All I want for Christmas is this cake… again!

 

Kersttulband met Baileys Irish Cream

Nodig voor 1 bundt cake vorm

260 g bloem
50 g cacao
ΒΎ klΒ baking soda
ΒΎ klΒ zout
75 g Baileys Irish Cream
210 g zure room
240 g ongezouten boter
300 g suiker
3 grote eieren
1 kl vanille

Werkwijze

Verwarm de oven voor tot 180Β° C.

Meng de bloem met het cacaopoeder, de baking soda en het zout in een mengkom. Zet apart.

Doe de boter samen met de suiker in de kom van een elektrische mixer met de vlinder.Β Klop op medium snelheid tot de mengeling licht en fluffy is (dit duurt ca. 3 minuten).

Voeg de eieren stuk per stuk toe. Je voegt het volgende ei pas toe nadat het vorige volledig is opgenomen. Voeg vanille-extract toe.

ZetΒ de snelheid lager. Voeg afwisselend de bloemmengeling, de Baileys en de zure room toe (de bloem in 3 keer en de Baileys en zure room telkens in 2 keer). Klop tot het deeg net gemengd is.

Verdeel het beslag gelijkmatig in de bundt cake vorm.

Bak gedurende ca.Β 45 Γ  50 minuten of tot een breinaald er proper uitkomt.

Laat de bundt cake gedurende 10 minuten afkoelen in de vorm. Klop de vorm tegen de rand van je aanrecht en keer de cake om op een rooster. Laag volledig afkoelen. Werk af met bloemsuiker en granaatappelpitjes.

Bron: recept van de blog Liv For Cake

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

9 Reacties

  1. Van lerberge cecile

    Zit hier geen foutje in de hoeveelheid boter en suiker?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Cecile, je hebt helemaal gelijk! Ik heb mij laten misleiden door die 2 sticks in het oorspronkelijke recept en had de hoeveelheid boter maal 2 gedaan. Dit ‘foutje’ (ahum!) is nu rechtgezet: 240 g boter en dus niet 480 g boter. De suiker is wel juist. Ik baseer mij altijd op de tabel met de Amerikaanse maten op de blog van Uit Paulines Keuken: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/amerikaanse-maten-cups.html Daar zal je zien dat 1 cup suiker = 200 g. Volgens Liv For Cake heb je 1 1/2 cup nodig en dus wel degelijk 300 g.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  2. Fieneke Mathijse

    Beste Myriam,

    Bij deze wil ik u bedanken voor het heerlijke recept dat ik gemaakt heb met de Kersttulband met Baileys Irish Cream.
    Hij zag er niet alleen prachtig uit, maar was ook heerlijk van smaak door de de combinatie van Baileys, cacao en zure room.
    Dat smaakt naar meer!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Fieneke, ik vind het super als ik dit soort reacties krijg. Vroeger was dat maar heel af en toe, maar de laatste tijd laten alsmaar vaker ‘fans’ een berichtje na en je kan niet geloven hoezeer ik daarvan geniet.
      Jij bedankt!
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  3. Marina

    Net gemaakt en heel goed gelukt!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ah, dat doet me plezier, Marina!
      Smakelijk en fijn weekend.
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
      • marina

        Dankjewel Myriam. De Nordic vormen zijn geweldig en verslavend! Kijk uit naar nog meer recepten!

        Antwoord
  4. Marie Martin

    merci!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Kersttulband met Baileys Irish Cream

by Myriam Minne time to read: 2 min
9