- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Karamelsnoepjes met chocolade

Karamelsnoepjes met chocolade

 

Karamelsnoepjes met chocolade

 

Ingrediënten voor de karamelsnoepjes

225 g water
570 g suiker
420 g glucose (te koop bij Aveve)
60 g boter
600 g room
360 g pure chocolade (bv. de 811 callets van Callebaut, te koop bij Colruyt)

 

Karamelsnoepjes met chocolade

 

Bereiding

Breng water, suiker en glucose samen aan de kook (zorg ervoor dat je pot groot genoeg is!) en laat 10-15 min zacht doorkoken tot een lichte karamel.

Voeg de boter toe en roer.

Breng de room aan de kook en voeg de kokende room beetje bij beetje toe, terwijl je ondertussen constant roert. Let op: dit is best een gevaarlijk klusje!

Laat de massa gedurende 4 min stevig doorkoken. Als je een suikerthermometer hebt, kan je checken: de temperatuur moet ca. 118° C bedragen.

Giet deze kokende massa over de chocolade callets en meng goed met een spatel.

Stort de massa uit op een bakplaat bekleed met bakpapier of in een kader.

Laat afkoelen en snijd de karamelsnoepjes in hapklare stukken.

 

 

Karamelsnoepjes met chocolade

Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan Hotelschool Spermalie in Brugge.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post