Hap en Tap logo zonder streep
Karamelsnoepjes met chocolade

Karamelsnoepjes met chocolade

24 sep 2017 | Sneukelingskes, Zoet

Mijn blog is genomineerd voor de Belgian Food Blog Awards in de categorie Best Baking & Sweets. Dat deed me beseffen dat ik hier best vaak taart en cake deel, maar eigenlijk minder tot bijna geen Sweets. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen, als je ’t mij vraagt. Deze karamelsnoepjes met chocolade zetten die scheve situatie meteen helemaal recht.

Hebben jullie trouwens al voor mij gestemd? En als jullie dan toch bezig zijn, geef dan ook eens mijn 2 vriendinnetjes/collegablogsters/buurmeisjes jullie stem: Annelies van Een Lepeltje Lekkers in de categorie foodfotografie en Evelien vanΒ Good Food, Good People, Good Times bij de nieuwkomers.Β Voor de andere categorieΓ«n laat ik jullie vrij. Lief he van mij?Β ? In de grond ben ik een lieve vrouw, zenne. Alleen jammer dat ik zo moeilijk in de grond te krijgen ben…Β ?

PS Vraag me niet hoeveel karamelsnoepjes ik uit dit recept haalde. Ze verdwenen in het mondje voor ik ze kon tellen.Β ?

 

Karamelsnoepjes met chocolade

 

IngrediΓ«nten voor de karamelsnoepjes

225 g water
570 g suiker
420 g glucose (te koop bij Aveve)
60 g boter
600 g room
360 g pure chocolade (bv. de 811 callets van Callebaut, te koop bij Colruyt)

 

Karamelsnoepjes met chocolade

 

Bereiding

Breng water, suiker en glucose samen aan de kook (zorg ervoor dat je pot groot genoeg is!) en laat 10-15 min zacht doorkoken tot een lichte karamel.

Voeg de boter toe en roer.

Breng de room aan de kook en voeg de kokende room beetje bij beetje toe, terwijl je ondertussen constant roert. Let op: dit is best een gevaarlijk klusje!

Laat de massa gedurende 4 min stevig doorkoken. Als je een suikerthermometer hebt, kan je checken: de temperatuur moet ca. 118Β° C bedragen.

Giet deze kokende massa over de chocolade callets en meng goed met een spatel.

Stort de massa uit op een bakplaat bekleed met bakpapier of in een kader.

Laat afkoelen en snijd de karamelsnoepjes in hapklare stukken.

 

 

Karamelsnoepjes met chocolade

Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, lerares aan Hotelschool Spermalie in Brugge.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Karamelsnoepjes met chocolade

by Myriam Minne time to read: 1 min
0