- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gougères of Franse kleine kaassoesjes

Gougères of Franse kleine kaassoesjes

 

Gougères of Franse kleine kaassoesjes

 

Recept voor gougères of Franse kleine kaassoesjes

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Baktijd: 20 à 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4-6 personen:

80 g boter, in stukjes
200 ml water
180 g bloem
3 eieren (M)
1 snufje zout
1 snufje peper
150 g comté, geraspt

 

Bereiding in de Magimix CookExpert

Verwarm de oven voor bij 180° C (th.6).

Doe de blokjes boter en het water in de rvs-kom en stel het programma in op EXPERT: 2 min/snelheid 4/90 °C. Open op het einde van het programma het deksel en voeg de bloem, de peper en het zout toe. Sluit het deksel terug, verwijder de dop en stel het programma in op EXPERT: 3 min/snelheid 4/100° C. Het deeg moet een bal vormen.

Stel in: 1 min/snelheid 10 (zonder verwarmen) en voeg de eieren één voor één toe door de opening, terwijl het toestel werkt. Voeg de comté toe en stel het programma in op EXPERT: 20 sec/snelheid 10.

Schep het beslag in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit egale toefjes van 2/3 cm op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de gougères gedurende 20 à 30 min in de oven (afhankelijk van de grootte van de soesjes).

 

Klassieke bereiding

Verwarm de oven voor bij 180° C (th.6).

Breng het water aan de kook met de boter en het zout.

Neem de pan van het vuur en voeg alle bloem ineens toe.

Zet de pan terug op een zacht vuur en laat drogen.

Breng het over in een mengkom en verwerk er één voor één de eieren in. Klop krachtig. Voeg tot slot ook de geraspte comté toe.

Doe het beslag in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit egale toefjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de gougères gedurende 20 à 30 min in de oven (afhankelijk van de grootte van de soesjes).

 

Gougères of Franse kleine kaassoesjes

 

Bron: recept van Magimix (met video).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post