Recept voor 12 gevulde sponscakejes met rood fruit
Voorbereiding: 10 min
Bakken: 12 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Voor het deeg:
3 eieren
8 g vanillesuiker
65 g kristalsuiker
1 snufje zout
70 g bloem
Voor de slagroom:
500 g ongeklopte slagroom (40% vet)
8 g vanillesuiker
Suiker naar smaak
16 g Klopfix (van Dr. Oetker)
Voor de afwerking:
Poedersuiker
Vers rood fruit naar keuze
Werkwijze
Klop de eieren, de vanille- en kristalsuiker en het zout gedurende 5 tot 7 min op de hoogste stand. Zeef de bloem en spatel die beetje bij beetje onder het eimengsel. Roer niet maar spatel de bloem voorzichtig (maak een 8-beweging), zo wordt de cake luchtig.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep er met een (ijs)lepel wat beslag op. Vorm het tot een mooie cirkel (2 el van het beslag per cirkel, 6 cirkels op een plaat).
Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200° C gedurende ca. 8 à 12 min.
Haal de ronde cakejes van de bakplaat en leg ze op een bord om af te koelen. Leg er ook meteen een theedoek op, zo blijven ze zacht.
Klop de ongeklopte slagroom met de vanillesuiker, suiker en Klopfix stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.
Spuit mooie toefjes slagroom in het midden van de sponscakejes.
Vouw ze dicht.
Bestuif voor de afwerking met wat poedersuiker, werk af met stukjes fruit of ander lekkers naar keuze. Voor een X-mas look steek je er kerstprikkers op.
Bron: recept van de blog Kookmutsjes (met stap-voor-stap foto’s).