Dit recept is er eentje dat Jo Nelissen – vroeger chef aan hotelschool Spermalie en sinds een paar maanden coach van het Belgisch team voor de Bocuse d’Or – ons liet proeven tijdens een van de workshops bij Peggy. Héérlijk! Toen ik van die minipaprikaatjes zag liggen bij mijn Delitraiteur aarzelde ik niet: hoppa, die gingen mee naar huis. Want dit soepje is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens bijzonder snel klaar. Zelfs tijdens een weekend waarin ik eigenlijk geen tijd had, vond ik toch nog een gaatje om snel dit soepje in elkaar te flanzen. Met dank aan het automatische soepprogramma van mijn Magimix CookExpert!
Tips:
Ik ontvelde de paprika’s in de oven op 200Β° C. Ik wreef de paprika’s in met olijfolie en zette ze gedurende 20 min in de voorverwarmde oven. Ik haalde ze uit en stopte ze meteen in een plastic zak die ik toeknoopte. Ik liet de paprika’s zo afkoelen. Hierna lukte het ontvellen prima.
Recept voor geroosterde paprikasoep met gevulde paprika met geitenkaas
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
IngrediΓ«nten voor 8 personen:
3 rode paprika’s
1 aardappel
8 mini-paprika’s
1 wit van prei
1 l kippenbouillon
1 vlootje geitenkaas (ik gebruikte Chavroux piramide natuur)
2 uien
1 klontje boter
8 kerstomaatjes (ik koos voor 3-kleurige)
1/2 botje bieslook
Room naar smaak
Peper en zout
Werkwijze
Reinig en eminceer de uien, de prei, de aardappel en ontvel de paprika’s. Snijd ze middendoor en verwijder de zaadlijsten. Snijd 2 paprika’s in grove stukken. Houd de 3de bij voor de afwerking.
Sueer de paprikastukken, het wit van prei, de uien en de aardappel in een klontje boter.
Bevochtig met de kippenbouillon en laat zachtjes koken.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Mix de soep fijn en voeg er wat room aan toe.
Emondeer de kerstomaatjes en snijd de derde paprika in fijne brunoise.
Vermeng de geitenkaas met de gesneden bieslook en een beetje room.
Blancheer de mini-paprika’s kort en koel ze af. Kruid ze goed en vul ze met de geitenkaas.
Verwarm deΒ mini-paprika’s en serveer de soep in diepe borden.
Werk af met de fijngesneden paprikablokjes, fijngesneden bieslook en de kerstomaatjes.
Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen voorΒ Peggyβs kookworkshop.
Weer een top gerecht!
Dank je wel!
Eigenlijk moet je mij niet bedanken, Marina, maar Jo Nelissen. π
Sowieso, heel graag gedaan. Jij bedankt voor het volgen!
Groetjes
Myriam