Hap en Tap logo zonder streep
Gepocheerd ei met boschampignons en Iberico ham

Gepocheerd ei met boschampignons en Iberico ham

29 aug 2018 | Voorgerecht, Voorgerecht met vlees

Bijna september en dat betekent – voor mij dan toch – bijna Kerstmis. Ik heb al mijn kerstmagazines van vorig jaar vanonder het stof gehaald en ben uren zoet met bladeren, post-its plakken, wikken en wegen,… Met bepaalde recepten op mijn To Do-lijst moet ik nog even wachten wegens ingrediënten nog niet beschikbaar, maar met dit gepocheerd ei met boschampignons en Iberico ham kon ik wel aan de slag.

Dit recept is er eentje in de categorie makkelijke voorgerechten met vlees. Behalve het pocheren van de eieren is er écht niks moeilijk aan. En een ei pocheren is eigenlijk ook ‘een eitje’. Hebdem? ? Je flanst het in elkaar in een dik kwartier. En wil je je niet wagen aan het last-minute pocheren van eieren terwijl je gasten zitten te wachten? Vervang het gepocheerd ei dan door een zachtgekookt ei. Even lekker en even mooi!

 

Gepocheerd ei met boschampignons en Iberico ham

 

Recept voor gepocheerd ei met boschampignons en Iberico ham

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor 4 personen:
4 kakelverse eieren
Een scheutje azijn
360 g boschampignons (cantharellen, girolles, enz…)
1 el olijfolie
1 nootje boter
1 el fijngehakte sjalot
1 el fijngehakte kervel
20 dunne plakjes Iberico ham
Enkele amandelnoten
Fleur de sel
Peper en zout

 

Werkwijze

Pocheer de eieren voorzichtig in een pot met bijna kokend water en azijn gedurende 3 à 4 min.

Reinig ondertussen de champignons en bak ze in de olijfolie en boter. Kruid met peper en zout.

Voeg de sjalot en de kervel toe.

Dresseer: verdeel de champignons over de borden en schik er het ei op. Kruid met een vleugje fleur de sel en werk af met de ham en de amandelnoten. Ik schikte er ook nog een paar takjes Afilla® Cress op, mijn favoriete cress-soort omwille van het decoratieve aspect!

 

Gepocheerd ei met boschampignons en Iberico ham

 

Bron: recept van Mathieu Viannay van La Mère Brazier in Lyon voor Fou de Cuisine.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Mar

    Wat een goed recept, met 100% Iberische eikelham vers gesneden is het heerlijk. Vanaf 10!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het doet me plezier dat het je gesmaakt heeft!
      Groetjes,
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gepocheerd ei met boschampignons en Iberico ham

by Myriam Minne time to read: 1 min
2