Hap en Tap logo zonder streep

Geitenkaastaartje met vijg

25 jan 2019 | Voorgerecht, Voorgerecht vegetarisch

Je bent een geitenkaas lover of een geitenkaas hater. Ik behoor duidelijk tot de eerste groep (getuige daarvan de reeds ontelbare recepten met geitenkaas op deze blog: geroosterde paprikasoep met gevulde paprika met geitenkaas, butternut en geitenkaas ravioli, geitenkaas cheesecake hapje met rode uienconfituur, en ga zo nog maar eventjes door…). Dus toen ik dit geitenkaastaartje met vijg van Donna Hay op mijn Pinterest bord Food Must Make tegenkwam, wist ik pinnen op een bord volstaat niet, maken moet je doen. Geen woorden pins, maar daden!

Wel, dat heb ik me niet beklaagd: dit geitenkaastaartje is geen werk en mist z’n effect niet. En het is ook nog vegetarisch. Dat mag ook al eens. Bovendien was zelfs Cleopatra fan van de vijg en de oude Grieken associeerden de vijg met liefde en vruchtbaarheid. Wat is dan een betere starter van een romantisch diner dan deze heerlijke vrucht? Vijgen bevatten bovendien ook nog eens aminozuren die je uithoudingsvermogen verbeteren… Ik heb dit niet verzonnen (ok, ik geef het toe, ik ben er perfect toe in staat!), het is HLN die het gezegd heeft. Dat maakt het ook geschikt als entree van je stomend ‘Fifty Shades’-valentijnsdiner. ?

 

Geitenkaastaartje met vijg

 

Recept voor geitenkaastaartje met vijg

(Voor)bereiden: ± 15 min
Baktijd: ± 25 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 8 kleine taartjes of 4 grotere (zoals die van mij):
2 vellen zanddeeg, kant-en-klaar gekocht
125 g verse zachte geitenkaas
4 grote vijgen, gehalveerd
3 eieren
180 ml room (in dit geval gebruikte ik de Campina lichte culinaire room 20% vet)
1 el gehakte bieslook
20 g fijngeraspte parmezaan
Zeezout en zwarte peper van de molen

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C. Snijd elk vel zanddeeg in 4 vierkanten. Bekleed 8 ingevette ronde taartvormpjes met het deeg, snijd het overtollige deeg eraf en prik het lichtjes in met een vork.

Verdeel de geitenkaas en de vijgenhelften over de taartvormpjes.

Doe de eieren, room, parmezaan, peper en zout in een mengkom en klop tot alles goed gemengd is. Giet het eiermengsel in de taartvormpjes en bak gedurende 25 min in de voorverwarmde oven tot de vulling gerezen en stevig is.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

 

Bron: recept van niemand minder dan Donna Hay.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.485 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Geitenkaastaartje met vijg

by Myriam Minne time to read: 1 min
0